Plug & Pay review – Betaalsoftware voor betaalpagina’s van de IMU

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Home » Reviews » Plug & Pay review – Betaalsoftware voor betaalpagina’s van de IMU

Plug & Pay is dé betaalsoftware van de IMU voor het maken van effectieve betaalpagina’s. Waarschijnlijk wil jij meer weten over de betaalsoftware van Plug & Pay. Aangezien wij al al enige tijd gebruik maken van deze software, delen wij graag onze ervaringen met jou.

Door middel van onze Plug & Pay review hopen wij jou een duidelijker beeld te geven van deze super handige betaalsoftware. Er zijn namelijk vele manieren om betaalpagina’s te maken. Al onze bevindingen delen wij graag met jou in deze review. Bovendien gaan we uitgebreid opzoek naar Plug & Pay ervaringen van andere gebruikers, om jou een zo compleet mogelijk beeld te geven.

plug and pay software

Binnen 5 minuten jouw betaalpagina online!

Met deze gemakkelijke betaalsoftware Plug & Pay, heb jij al binnen 5 minuten een betaalpagina online. Inclusief upsells en een affiliatesysteem. Klik op de onderstaande knop en profiteer tijdelijk van de gratis trial!


Wie zijn Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren?

Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren zijn de eigenaren van de Internet Marketing Uni (IMU). Zij helpen startende ondernemers groeien met het gebruik van internet. Zo geven zij onder andere diverse tips, trainingen en cursussen. Bovendien delen zij de nieuwste online marketing trends, door middel van e-books, video’s, cursussen, podscast en meer.

Hun doel is om zoveel mogelijk gelijkgestemden bij elkaar te brengen, zodat iedereen naar een hoger niveau getild kan worden. Daarvoor hebben zij een IMU Community opgezet. Binnen deze community kun je al je vragen stellen, successen delen en van elkaar leren.

Daarnaast hebben zij diverse producten producten op de markt gebracht. Denk bijvoorbeeld aan software waarmee je meer website bezoekers kunt creëren en meer conversie uit kunt halen. Ook hebben zij kennis van het opbouwen van diverse funnels. Als je dit kunt automatiseren, dan kun je hiermee meer vrijheid creëren als ondernemer.

Een aantal voorbeelden van software, die Tonny en Martijn op de markt hebben gebracht lichtten wij graag even in het kort toe.

Phoenix:

Dit is een speciale SEO & Landingspagina Software. Zonder technische kennis, kun je gemakkelijk een professionele website online zetten. Bovendien is Phoenix zo geoptimaliseerd om het beste uit je website te halen. Denk bijvoorbeeld aan hoog scoren in Google (SEO) en conversies (CRO). Dit gebeurd allemaal door het maken van de juiste landingspagina’s, conversietools en meer. Bekijk hier de Phoenix software en ontvang direct jouw proefperiode van 14 dagen gratis!

Huddle

Dit is speciaal gemaakt voor E-learning & Community Software. Met deze alles-in-1 community building software, kun jij super snel en gemakkelijk je eigen community platform creëren. Denk bijvoorbeeld aan forums, profielen, like buttons en natuurlijk de e-learning omgeving voor jou eigen digitale cursus of programma. Wil je meer weten over Huddle community software? Lees onze uitgebreide Huddle Community Software review of start direct jouw gratis proefperiode van 14 dagen!

Plug & Pay:

Deze software staat in het teken van Betaalpagina’s upsells & affiliate software. Zo kun je gemakkelijk effectieve betaalpagina’s aanmaken voor je eigen website. Dit kun je gebruiken voor eenmalige transacties, maar ook voor abonnementen. Door middel van deze software kun je kiezen uit conversie geoptimaliseerde templates en bovendien kun je je orderwaarde met upsells verhogen. In onze Plug & Pay review gaan wij hier uiteraard meer over vertellen.


Wat is Plug & Pay?

We hebben het al een aantal keer laten doorschemeren wat Plug & Pay is, namelijk software waarmee je betaalpagina’s kunt maken. Ben jij momenteel een eigen online business aan het opstarten of heb je al een online business? Heb je een eigen product of misschien wel producten die je verkoopt via jouw website? Dan kun je de Plug & Play software hier perfect voor gebruiken. Het is hierbij belangrijk dat de betaalpagina snel is en goed functioneert. Bovendien zou het natuurlijk fijn zijn als deze er tip en top uitziet.

De betaalpagina van jouw website is misschien wel de belangrijkste pagina op je website. Hier vinden namelijk daadwerkelijk de verkopen van jouw product plaats. Om een snel en degelijke betaalpagina neer te zetten, kan je gebruik maken van de Plug & Pay software.

Met de Plug & Pay software kun jij gemakkelijk in een hand omdraai, een goed werkende betaalpagina maken. Zo begin je met het koppelen van Mollie, dit is een betaalsysteem voor meerdere betaalmethodes. Plug & Pay is dus geen betaalprovider, maar puur een software programma om betaalpagina’s te maken. Na de installatie van de software, kan je de software configureren naar eigen wens. Vervolgens moet je de betaalpagina online zetten op jouw website.

Verder kun je de software voor nog meer doeleinden gebruiken. Waarvoor je de software nog meer voor kunt gebruiken gaan we jou hieronder uitgebreid vertellen.

betaalpagina templates

Wat zijn de functies van de Plug & Pay Software?

De Plug & Pay software heeft verschillende functies en features die je kunt toepassen. Wij gaan er een aantal bespreken.

Betaalpagina’s maken

De reden waarom wij gebruik maken van de Plug & Pay software, is dat je enorm gemakkelijk een betaalpagina kan opzetten. Dit gaat namelijk ontzettend snel en simpel. Verder kun je de betaalpagina helemaal naar eigen wens configureren en aanpassen. Vervolgens kun je er zelfs voor kiezen om de betaalpagina aan je eigen domein te koppelen. Op deze manier kunnen mensen niet zien dat je gebruik maakt van de Plug & Pay software.


Abonnementen en termijnbetalingen beheren

Een andere erg fijne functionaliteit van de Plug & Pay software is het aanbieden van abonnementsvormen of termijnbetalingen. Om duidelijk inzicht te behouden in de financiën, kun je per periode exact inzien hoeveel geld er binnen zou moeten komen. Bovendien kun je gemakkelijk de termijnen en klanten beheren vanuit het administratiesysteem van de software.

statistieken-abonnement-retentie-clv-churn

One click upsell en kassakoopjes toevoegen

Misschien wel de meest beroemde functie van de Plug & Pay software, is het toepassen van de one click upsell. Wat houdt de one click upsell nu precies in? Het betekent simpelweg dat wanneer mensen een product kopen, ze een ander product aan de bestelling kunnen toevoegen, als one click upsell.

Verder kun je er ook voor kiezen om kassakoopjes toe te voegen. Jouw klanten hoeven maar 1 vinkje te plaatsen voor het extra product en deze word netjes toegevoegd aan de huidige bestelling. De online click upsell functionaliteit van de IMU is razend populair. Beide mannen van de IMU hebben hier al vele webinars over gegeven, om klanten te inspireren hun winst marge te verhogen.

Als je de one click upsell of kassakoopjes techniek namelijk goed onder de knie hebt, kan dit leiden tot een enorme verhoging van de winst marge. Wil je meer weten over de one click upsell functie? Bekijk onderstaande YouTube video eens.


Affiliate marketing module

Om affiliates en influencers in staat te stellen om jouw producten te verkopen inruil voor een commissie, kun je de Affiliate marketing software van Plug & Pay gebruiken. Als verkoper kun je vooraf het gewenste commissietarief instellen per product.

Zo heb je onder andere de keuze uit een eenmalige commissie of een wederkerende commissie. Dit betekent dat een affiliate terugkerende commissies kan verdienen in bijvoorbeeld een abonnementsvorm.

Bovendien kun je gratis promotiematerialen beschikbaar stellen voor de affiliates. Denk hierbij aan banners, afbeeldingen of gratis e-books. De betaalsoftware genereert automatisch affiliate links voor jouw aangemelde affiliates. Verder houdt de software automatisch bij of een affiliate verkopen realiseert. Dit gebeurt doormiddel van trackingsoftware. De commissies worden automatisch uitgekeerd aan een affiliate, bij een verkoop van het product.

Plug & Pay biedt een duidelijk overzicht van jouw gegenereerde omzet en ook het bedrag aan affiliate commissies. Je kunt ervoor kiezen om je affiliates te betalen via SEPA-batch betalingen. Dit is erg simpel in te stellen binnen de software.

affiliate-marketing-software

Affiliate marketing Marketplace

Recentelijk is de Affiliate Marketplace toegevoegd binnen de Plug & Pay software. Dit is een overzicht van alle producten die je als affiliate kunt promoten. Elke verkoper kan ervoor kiezen zijn of haar product aan te bieden binnen de marketplace. Het is geen verplichting en je zult hierin niet elk product terug vinden.

De Affiliate Marketplace is een functie met erg veel toegevoegde waarde voor de mensen, die affiliate marketing toepassen in hun online business. Zo hebben zij namelijk een centraal overzicht van producten die zij zouden kunnen promoten.

marketplace

Financiële Administratie

Binnen de Plug & Pay software heb je ook een nette administratie functionaliteit tot je beschikking. Er worden namelijk automatisch facturen aangemaakt en verzonden naar je klanten.

Verder worden er automatische mails verstuurd voor betaalherinneringen, bestelbevestigingen en verlate checkouts. Wat wij zelf als erg prettig ervaren, is het duidelijke klanten overzicht en het overzicht van al je orders.

Welke mogelijkheden heb je tot je beschikking bij de Financiële administratie functie van Plug & Pay?

 • Administratie: Een duidelijk en praktisch overzicht van je alle bestellingen die zijn geplaatst, upsells, incasso’s en betalingen. Bovendien heb je een erg handig logboek tot je beschikking op datum van de orders.
 • Facturen en crediteren: Er wordt automatisch een factuur verzonden naar jouw klanten, in de door jou gekozen huisstijl. Verder heb je de mogelijkheid om crediteren van de facturen ui te voeren.
 • Orders invoeren: Je kunt gemakkelijk en snel een handmatige order aanmaken via betaling op factuur of inclusief directe incasso opdracht.
 • Betaalherinneringen: Met de Plug & Pay software kun je gemakkelijk met één druk op de knop betaalherinneringen uitsturen, naar klanten met een onbetaalde order.
 • Mislukte orders: Als er een incasso mislukt of een bestelling is afgebroken worden deze automatisch opgepakt en een betaallink verzsonden.
 • BTW-tarieven: Je hebt de mogelijkheid om verschillende BTW tarieven toe te kennen. Bovendien worden bestellingen binnen de EU automatisch ontdaan van BTW. Dit wordt ook wel intracommunautaire verlegging genoemd.

Kan je de Plug & Pay software koppelen met je boekhouding en administratie?

De Plug & Pay software verzorgt automatisch jouw betalingen en facturen. Om een juiste belastingaangifte te kunnen doen, moeten de facturen worden verwerkt binnen jouw boekhouding of administratie. Je kunt ervoor kiezen om de facturen handmatig toe te voegen binnen jouw administratiepakket. Bovendien heb je de mogelijkheid om de facturen automatisch te laten inlezen binnen jouw boekhouding en administratiepakket. Dit scheelt jou enorm veel tijd en neemt veel werk uit handen.

Welke mogelijkheden zijn er om jouw boekhouding te koppelen met Plug & Pay?

Er zijn een aantal mogelijkheden om jouw boekhouding te koppelen met de Plug & Pay software namelijk:

 • Het maken van exports: Exporteer al je bestellingen en facturen per periode in .XLS of .CSV formaat
 • SKU en grootboek: Maak gebruik van je eigen productcode’s en stel per product een grootboekrekening in
 • Gebruik maken van Webhooks: Met het gebruik van webhooks kun je automatisch klanten toevoegen aan e-mail, CRM, administratie en membership software.

Het maken van automatische koppelingen met Plug & Pay software

De Plug & Pay software koppelt zich met de betaalprovider Mollie. Dit betekent dat jij op jouw website gebruik kunt maken van alle betaalproviders, die Mollie aanbied.

Als jij ervoor kiest om jouw boekhouding en administratie volledig te automatiseren, dan is het belangrijk dat je facturen en creditfacturen automatisch laat inlezen in je administratiepakket.

Plug & Pay heeft een aantal mogelijkheden om een directe koppeling te maken met onder andere:

 • Moneybird
 • Reeleezee
 • Mailblue (Activecampaign)

De automatische koppeling word opgezet doormiddel van Zapier. Dit is een tool om apps te verbinden en workflows te automatiseren.

Gratis e-books voor de ultieme betaalpagina

Hieronder kun je de gratis 2 Plug & Pay e-books downloaden. Ontdek de tips en tricks!


Unieke betaalsoftware binnen de Nederlandse markt

Wij zijn van mening dat de mannen van de IMU zichzelf goed hebben onderscheiden met hun Plug & Pay software. Een vergelijkbaar betaalsoftware pakket, is naar onze mening niet beschikbaar op de Nederlandse markt. Er is namelijk geen enkel pakket dat zo uitgebreid, gebruiksvriendelijk en compleet is als het Plug & Pay software pakket.

Bovendien is het erg simpel te installeren en in gebruik te nemen. Verder heeft de software verschillende functies naast het aanmaken van betaalpagina’s. Omdat de Plug & Pay software rechtstreeks wordt gekoppeld aan de betalingsprovider Mollie, ontvang je jouw betalingen direct in je Mollie account.

Wat bovendien erg prettig is aan deze betaalsoftware is het maken van de automatische koppeling met je boekhouding of administratiepakket. Dit neemt veel werk uit handen en zorgt ervoor dat je facturen en creditfacturen automatisch worden ingelezen in jouw administratie.


Voor wie is de Plug & Pay software geschikt?

Ben jij actief als online ondernemer en beschik je over een eigen product? Dan is de Plug & Pay software uitermate geschikt voor jou. De software is namelijk ontwikkeld voor online ondernemers, die eigen producten of diensten verkopen.

Verder zit er geen vereiste aan de producten, om gebruik te kunnen maken van de software. Zo kunnen ondernemers die een eigen fysiek product verkopen, gebruik maken van de software. Ook is het bedoelt voor mensen die een online product verkopen. Denk bijvoorbeeld aan een online cursus of training.

Bovendien kun je de software ook inzetten als je producten in abonnementsvormen verkoopt. Zo zijn er veel online ondernemers, die abonnementen aanbieden binnen een eigen community of Discord groep. De sofware is hier uitermate geschikt voor. Zoals wij eerder aangaven, is de software tevens makkelijk automatisch te koppelen met diverse systemen. Waardoor je het gemakkelijk op verschillende platformen kunt inzetten.


Wat vinden wij goed aan de Plug & Pay software?

Er zijn ons een aantal positieve punten opgevallen, die wij graag met jou willen delen. Onze pluspunten sommen wij graag even op:

De Plug & Pay software is enorm makkelijk in gebruik.

Erg goede support van Plug & Pay. Als je een vraag hebt, dan kun je gemakkelijk contact opnemen. Daarnaast krijg je ook snel antwoord op je vraag als je support nodig hebt. Bovendien merken wij ook dat ze bijna op alle vragen wel een kundig antwoord terug sturen.

Je hebt keuze uit 3 verschillende pakketten. Light, Premium en Ultimate.

De software biedt naast het opzetten van een betaalpagina vele extra opties. Denk bijvoorbeeld ook aan de financiële functie van Plug & Pay, die je kunt inzetten om jouw administratie op orde te houden.

Geen technische kennis vereist om de software te gebruiken.

Veel automatische mogelijkheden om te koppelen.


Wat vinden wij minder goed aan de Plug & Pay software?

Wij zijn zeker tevreden over de Plug & Pay software, maar er zitten altijd wel wat minder goede punten aan een product. Deze willen wij graag met jou bespreken.

Als je Plug & Pay wilt inzetten voor affiliates, dan moet je zelf de zorg dragen over de uitbetalingen van de commissies. Hier gaat wel wat tijd in zitten, maar het is ook makkelijk uit te voeren.

De kosten van de Plug & Pay abonnementen zijn redelijk hoog. Uiteindelijk is de kans groot dat je door middel van deze software, de kosten er snel uit zal krijgen.


Wat zijn de kosten van de Plug & Pay software?

Natuurlijk is het altijd fijn om te weten wat een product uiteindelijk kost. Zoals wij hierboven al hebben aangegeven, zit er een behoorlijk prijskaartje verbonden aan de Plug & Pay software. Goed om te weten is dat, wanneer je affiliates wilt inzetten voor het promoten van jouw producten ,je alleen gebruik kunt maken van het Plug & Pay ultimate abonnement.

Mocht je overwegen om gebruik te gaan maken van de software, dan gelden de onderstaande tarieven:

plug and pay prijzen

14 dagen niet goed geld terug garantie

Mocht je toch niet tevreden zijn met jouw aankoop, dan heb je de mogelijkheid om binnen 14 dagen jouw geld terug te krijgen. Je hebt de mogelijkheid om de software op je gemak te testen. Voldoet het niet aan je verwachting? Dan ontvang je netjes jouw volledige aankoopbedrag terug.


Plug & Pay ervaringen van anderen

De softwarepakketten van de IMU zijn in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Kijk naar Phoenix software, Huddle software en nu naar de Plug & Pay software. Veel meer mensen maken gebruik van de Plug & Pay software, dan jij en ik weten. Omdat veel mensen gebruik maken van deze software, zijn wij opzoek gegaan naar Plug & Pay ervaringen van anderen. Zijn deze mensen net zo positief en enthousiast over deze software als wij dit zijn?

Er zijn veel beoordelingen te vinden op het internet, waaronder van een aantal bekende online internetondernemers zoals Joshua Kaats & Youri Meuleman. Ook zij maken gebruik van de populaire betaalsoftware van IMU. Hieronder een aantal Plug & Pay ervaringen van ervaren gebruikers.

Plug & Pay ervaringen

Eindoordeel van onze Plug & Pay software Review

Inmiddels zijn we alweer aangekomen bij het einde van deze Plug & Pay review. Zoals je misschien al wel hebt kunnen merken, zijn wij uiterst positief over de Plug & Pay software van IMU. De software is erg gebruiksvriendelijk en onderscheidend binnen dit gebied. Bovendien is het gemakkelijk te integreren binnen andere software programma’s. Er zijn diverse mogelijkheden voor het aanmaken van automatische koppelingen, wat een hoop werk uit handen neemt.

De software is speciaal ontwikkeld voor online ondernemers. Ben jij in het bezit van een eigen product of dienst? Dan is de Plug & Pay software eigenlijk de vereiste om een snelle en functionerende betaalpagina te lanceren. Bovendien is de software ook nog eens voorzien van conversie verhogende mogelijkheden. Denk hierbij aan de mogelijkheid voor de uitzonderlijke one click upsell mogelijkheid of het kassakoopje!

plug and pay software

Probeer Plug & Pay gratis uit!

Klik op de knop hieronder om Plug & Pay 14 dagen gratis uit te proberen!


Meer producten van de IMU

Wij hebben over meer producten van de IMU een review geschreven. Ben jij hier benieuwd naar? Lees dan de:


Veelgestelde vragen

Hieronder hebben wij de veelgestelde vragen voor jou op een rijtje gezet.

Is er een niet goed, geld terug garantie van toepassing?

De mannen van IMU hanteren een 14 dagen niet goed geld terug garantie. Je hebt de mogelijkheid om de software 14 dagen vrijblijvend uit te proberen.

Kan ik mijn Plug & Pay abonnement later wijzigen?

Dit is mogelijk, als je in het begin hebt gekozen voor bijvoorbeeld een kwartaal abonnement zou je later eventueel kunnen overschakelen naar een jaar abonnement.

Kan ik Plug & Pay koppelen met mijn andere software?

Er is een grote kans aanwezig dat je jouw huidige software kunt koppelen met Plug & Pay. Er zijn namelijk veel mogelijkheden aanwezig om automatische koppelingen met software te maken zoals: Activecampaign(Mailblue), Reeleezee, Moneybird en via de tool Zapier nog veel meer software.

Wat als ik al een betaalsysteem heb?

Dit is geen enkel probleem, aangezien je met Plug & Pay losse betaalpagina’s maakt. Je kunt Plug & Pay naast je bestaande betaalsystemen gebruiken of eventueel overstappen.

Waar kan ik de Plug & Pay Software kopen?

Via deze speciale kortingslink, kun je de Plug & Pay software gratis uitproberen.

Plug & Pay betaal software

Vanaf 15 euro per maand
4.9

Kwaliteit

5.0/5

Gebruiksvriendelijk

5.0/5

Support

5.0/5

Prijs

4.5/5

Pluspunten

 • Gemakkelijk in gebruik
 • Goede support
 • Geen technische kennis vereist
 • Vele extra mogelijkheden

Minpunten

 • Zelf zorgen voor de commissies voor de affiliates
 • Kosten van de abonnementen zijn behoorlijk prijzig.

Plaats een reactie