Enormail review – De beste emailmarketing software?

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Home » Reviews » Enormail review – De beste emailmarketing software?

Enormail is misschien wel de meest bekende Nederlandse e-mailmarketing software. Het is zeer eenvoudig toe te passen en ook heel gebruikersvriendelijk. Er zijn wereldwijd veel verschillende e-mailmarketing software tools beschikbaar op de markt. Denk maar aan de twee grote Amerikaanse marketingplatformen: Mailchimp & GetResponse. Een ander Nederlands bekende in de e-mailmarketing software is Mailblue.

Wanneer jij op deze review terecht bent gekomen, heb je waarschijnlijk interesse in enormail e-mailmarketing software. Maar je hebt mogelijk de juiste informatie nog niet kunnen vinden of lezen over dit product.

In onze uitgebreide Enormail review gaan wij jou laten zien of Enormail behoort tot de beste emailmarketing software en of deze e-mailmarketing software jouw geld waard is. In ons uitgebreide artikel gaan wij jou alles vertellen over deze e-mail marketing software.

Bovendien kunnen wij jou een Enormail kortingscode aanbieden waarbij je levenslang 25% korting ontvangt op het Mammoet abonnement van enormail. Check snel de korting of lees gerust de Enormail review verder.

enormail e-mailmarketing software enormail

Wil je een mailinglijst opbouwen?

Probeer de Nederlandse Enormail software 30 dagen gratis uit!
Ontdek de mogelijkheden van deze e-mail marketing software.

Probeer Enormail 30 dagen gratis uit>>>


Wat is Enormail?

Enormail is misschien wel de bekendste Nederlandse e-mailmarketingsoftware, die er op dit moment te verkrijgen is. Door gebruik te maken van Enormail kan jij jouw online e-mailmarketing strategie voor je bedrijf opzetten. Er is geen extreme technische kennis vereist om aan de slag te kunnen gaan met deze software.

Het is een zeer gebruikersvriendelijke en eenvoudige interface, waarmee je direct effectief aan de slag kunt gaan. Je hebt diverse mogelijkheden tot je beschikking om jouw e-mail marketingstrategie succesvol op te zetten.

Gratis proefperiode van 30 dagen>>>


Begrippen en termen die je gaat tegenkomen in de enormail e-mailmarketing software:

Is e-mailmarketing software nog vrij nieuw voor jou en weet je niet precies waar en hoe je moet beginnen? Lees dan eerst even de volgende e-mailmarketing termen door, zodat je een duidelijk beeld hebt bij de termen die je vaak zal gaan tegenkomen. Hieronder beschrijven wij de betekenis van


Wat is een mailinglijst?

De mailinglijst is het belangrijkste en meteen de basis van jouw e-mailmarketing strategie. Dit is de namelijk een complete lijst met e-mailadressen en contactgegevens van de personen, die zich hebben ingeschreven op jouw nieuwsbrief via de website. De lijst wordt continu bijgewerkt en er wordt ook netjes bijgehouden wie zich uitschrijft van de mailinglijst en liever geen nieuwsbrieven en e-mails meer ontvangt. De e-mails die jij gaat uitsturen vanuit de enormail e-mailmarketing software, verstuur je dus altijd naar een mailinglijst en niet naar 1 persoon.

Aanmeldformulier / opt-in formulier

Het aanmeldformulier of beter bekent als opt-in formulier is het formulier wat jij op jouw website plaatst. Hier hebben de bezoekers de mogelijkheid om zich in te schrijven voor jouw nieuwsbrieven.

Wat zijn Inschrijvers / Contacten?

Binnen de Enormail e-mailmarketing software worden de mensen die zich aanmelden voor jouw mailinglijst, inschrijvers of contacten genoemd. Dit zijn dus alle inschrijvingen op jouw mailinglijst.

Wat betekent Opt-in en wat is een Double opt-in?

Het proces wat plaats vindt wanneer een bezoeker jouw website bezoekt en zich hierna aanmeld op jou mailingslijst, noem je Opt-in. Single opt-in betekent dat er maar één handeling hoeft te worden uitgevoerd, waarna de bezoeker direct op de mailingslijst komt te staan. Bij de term Double opt-in geld het volgende: De bezoeker moet nog een tweede handeling uitvoeren. Namelijk op een bevestigingslink klikken om hierna toegevoegd te worden aan jouw mailinglijst.

Hoe stel je een Autoresponder in of hoe maak je een e-mail funnel aan?

Met een autoresponder functie of een e-mail funnel zorg je er eigenlijk voor dat jij met een mechanisme automatische antwoorden klaar zet, om deze uiteindelijk te versturen. Dit mechanisme zorgt ervoor dat jij niet al jouw leden persoonlijk zal moeten gaan e-mailen om deze bijvoorbeeld welkom te heten. Al dit soort e-mails kun je doormiddel van dit mechanisme klaar zetten om deze te gaan versturen aan jouw mailinglijst. Zoals je jezelf misschien wel kunt indenken, zorgt deze functie ervoor dat er veel werk uit handen wordt genomen.

Betekenis van Segmenten:

De segmenten zijn delen van jouw mailinglijst. Je kunt diverse filters los laten op jouw mailinglijst, zoals een leeftijd of woonplaats of wie de e-mails wel heeft geopend en wie niet. Zo zou je aparte mailings kunnen opzetten voor mensen die binnen jouw specifieke filters vallen.


Hoe werkt Enormail?

Je kunt ervoor kiezen om een gratis proef periode van 30 dagen te starten, op deze manier kun je ervaren wat de Enormail software te bieden heeft.

1. Aanmelden bij Enormail

Door naar de website van Enormail te gaan, kun je direct van start gaan met jouw gratis proefperiode van maar liefst 30 dagen.

enormail e-mailmarketing software

Ontvang levenslang 25% korting op het Mammoet pakket van Enormail>>>

Vul het complete registratieformulier in op de website en maak jouw account aan. Nadat jij jouw account hebt aangemaakt kun je direct inloggen en starten met het inrichten van jouw e-mailmarketing strategie.

aanmelden trial account enormail

Vraag een proefaccount aan en probeer Enormail 30 dagen gratis uit>>>


2. Hoe maak je een mailinglijst aan?

Het eerste wat je gaat aanmaken binnen Enormail is een mailinglijst. Dit is het belangrijkste element wat nodig is om uiteindelijk e-mails uit te kunnen sturen.

Dit kun je doen door in het hoofdmenu te gaan naar Contacten deze optie staat naast het dashboard. Wanneer je naar contacten gaat zie je de mogelijkheid om een nieuwe mailinglijst aan te maken aan de rechterkant.

mailinglijst aanmaken enormail

Wanneer je in het scherm bent om een nieuwe mailinglijst aan te maken, zie je hier de optie om de mailinglijst een naam te geven. Als je een eigen website of bedrijf hebt zou je de mailinglijst hiernaar kunnen vernoemen. Erg handig is de mogelijkheid om onbeperkt mailinglijsten te kunnen aanmaken. Je kunt dus voor iedere website een andere mailinglijst aanmaken.


3. Bestaande contacten of personen importeren

Als je net bent opgestart met jouw eigen website of bedrijf bestaat de mogelijkheid dat je nog weinig of geen contacten hebt opgebouwd. Wanneer er nog geen contacten zijn kan je deze stap ook overslaan. Je hebt de mogelijkheid om onder de import optie een .CSV bestand of Excel bestand te importeren. Op deze manier worden de contactgegevens van de contacten geïmporteerd in de mailinglijst.


4. Hoe maak je een aanmeldformulier?

Om bezoekers de mogelijkheid te bieden zich in te kunnen schrijven op jouw mailinglijst heb je een aanmeldformulier nodig. Een andere naam hiervoor is ook wel een opt-in formulier. Het doel van dit formulier is om namen en e-mailadressen van bezoekers te verzamelen.

Dit formulier wordt meestal ergens op de website geplaatst zodat mensen hier hun naam + emailadres kunnen achterlaten. Binnen Enormail zijn er diverse mogelijkheden voor het aanmaken van formulieren. Denk bijvoorbeeld aan landingspagina’s of formulieren die als pop-up komen wanneer je de pagina dreigt te gaan verlaten of juist wanneer je de pagina bezoekt.

Formulieren maak je door naar de optie Formulieren te gaan in het hoofdmenu. Wanneer dit menu is geopend kun je kiezen voor nieuw formulier.

formulier aanmaken enormail

Als je bij de functie formulier toevoegen bent aangekomen, kun je jouw formulier een naam geven en deze koppelen met een bestaande mailinglijst. Vervolgens heb je de mogelijkheid om een taal te kiezen en de optie Single Opt-in of Double Opt-in te kiezen.

optie nieuw formulier aanmaken enormail

Als je formulier is afgerond, heb je de mogelijkheid om deze te bewerken en op te maken. Je kunt zelfs je eigen logo toevoegen of gebruik maken van jouw huisstijl als je dit zou willen.

Het zijn erg nette en praktische formulieren die je direct kunt publiceren naar jouw website. Voor de WordPress gebruikers onder ons is er een speciale plugin “Enormail WordPress Plugin” om het formulier op jouw website te kunnen plaatsen.

Zelfs wanneer je niet beschikt over een eigen website kan je een landingspagina en aanmeldformulier gebruiken. Dit wordt namelijk gehost vanuit Enormail. Wat je dan kunt doen is de link van de landingspagina en het aanmeldformulier delen via Social Media of bijvoorbeeld e-mail.


5. Hoe verzend je jouw eerste mailing?

Ga naar de optie Mailing in het hoofdmenu en klik vervolgens op nieuwe mailing.

nieuwe mailing aanmaken

Je hebt vervolgens twee opties waaruit je kunt kiezen:

 • Standaard mailing
 • Live designer

De optie standaard mailing houdt in dat je een standaard mail kunt maken met eventueel een afbeelding. Via deze optie heb je niet de mogelijkheid om jouw eigen huisstijl te gebruiken. Als je de optie Live designer kiest dan heb je de mogelijkheid om een mailing compleet volgens jouw eigen huisstijl te maken.

opmaken & verzenden

Wij hebben in dit geval gekozen voor de standaard mailing. Hier vul je een onderwerp in van de mailing en je kunt de tekst die jij wilt gaan versturen helemaal zelf opmaken. Als je wilt testen of het resultaat daadwerkelijk is wat jij voor ogen had, zou je de mail als eerst naar 1 of 2 personen kunnen sturen.

mailing opmaken

Als de test succesvol heeft uitgepakt zou je de mailing kunnen gaan uitsturen naar de mailinglijst. Zoals je hieronder kunt zien bij “Contacteren selecteren”, kun je aangeven naar welke mailinglijst deze mail moet worden verstuurd. Onderaan de pagina kun je kiezen voor de optie Opslaan en doorgaan naar verzenden.

additionele opmaak

Je hebt twee opties bij het versturen van jouw mailings:

 • Direct verzenden
 • Op een later tijdstip verzenden

Wanneer de mailing is uitgestuurd komt deze in een wachtrij terecht om te worden verzonden. Het ligt aan de optie van verzenden of deze direct word verzonden of op een andere dag/tijdstip.

Ter bevestiging ontvang je altijd vanuit Enormail een e-mail waarin wordt vermeld wanneer de mail is uitgestuurd.


6. Hoe kan je jouw statistieken bekijken?

Een hele handige optie om te gebruiken is de statistieken functie. Hiermee kun je precies zien of de e-mail vaak wordt geopend en of er mensen zijn die doorklikken op eventuele links die je hebt meegegeven in de e-mail.

Je kunt de statistieken bekijken door naar Statistieken te gaan in het hoofdmenu en daarna de mailing op te zoeken waarvan je de statistieken wilt zien.

statistieken Enormail

7. Hoe stel je een autoresponder in?

Een krachtige functie van e-mailmarketing is het opzetten van een autoresponder. De opmaak van de autoresponder instellen werkt eigenlijk hetzelfde als de opmaak instellen van een mailing.

Het grootste verschil tussen een mailing en een autoresponder is dat een autoresponder niet direct kan worden uitgestuurd. Dit zijn namelijk berichten die bijvoorbeeld worden klaar gezet voor “new joiners” van jouw mailinglijst.

Je kunt hier verschillende soorten berichten of doeleinden mee opzetten. De mogelijkheid bestaat om zoveel mogelijk berichten klaar te zetten en deze automatisch te laten verzenden vanaf het moment dat de persoon is lid geworden van de mailinglijst.

Door gebruik te maken van deze functionaliteit worden er persoonlijke e-mails verstuurd naar leden van jouw mailinglijst, zonder dat je deze personen 1 voor 1 hoeft te gaan mailen.

Je kunt autoresponders instellen door in het hoofdmenu te gaan naar Autoresponders, vervolgens kies je voor Nieuwe autoresponder.

nieuwe autoresponder aanmaken

Autoresponder beheren

Wanneer je hebt gekozen voor Nieuwe autoresponder krijg je het volgende scherm te zien waar je de naam van jouw autoresponder invult. Nadat je de naam hebt gekozen voor de autoresponder, heb je de mogelijkheid om deze te gaan linken aan een bestaande mailinglijst. Dit zorgt ervoor dat wanneer er iemand lid wordt van deze mailinglijst hij of zij deze e-mails gaat ontvangen. Hierna heb je de mogelijkheid om de autoresponder op te slaan.

Wanneer jouw autoresponder gereed is, heb je de mogelijkheid om hier de eerste mailing aan te koppelen. Het instellen van de mailing werkt op dezelfde wijze als bij een standaard mailing. Je hebt weer 2 mogelijkheden waaruit je kunt kiezen:

 • Standaard mailing
 • Live designer

Als de mail compleet is bewerkt en opgemaakt, dan heb je de keuze om de mail te verzenden.

De stappen die je dan volgt zijn:

 • Klik het bericht aan
 • Kies vervolgens voor: aan
 • Als laatste kies je het moment van verzenden

Ook hierbij kun je dit helemaal naar eigen wens instellen:

 • Direct versturen
 • Over een paar minuten of uren versturen
 • Over een aantal dagen op een exact tijdstip

Voordelen van de Enormail emailmarketing software

Wij hebben de Enormail software zelf in gebruik en vinden het erg fijn in het gebruik. Onze pluspunten sommen wij graag even voor je op:

 • Erg gebruiksvriendelijk
 • Volledig in het Nederlands
 • Kennisbank vol met handleidingen aanwezig
 • Goede support
 • Integratie mogelijk met WordPress

Nadelen van de Enormail emailmarketing software

Wij komen ook regelmatig punten tegen, die wij minder goed vinden aan een product. Voor de ene persoon kan dit een nadeel zijn, terwijl de andere persoon er een voordeel in ziet. In het geval van de Enormail software, hebben wij geen grote minpunten ontdekt. Wel zijn er een paar puntjes die wellicht voor jouw een minpunt zouden kunnen zijn of waar je op moet letten. Denk bijvoorbeeld aan:

 • De software is alléen te koop met abonnementsvormen
 • Geen mogelijkheid voor het maken van uitgebreide moderne landingspagina’s hiervoor kan je beter Clickfunnels gebruiken

Waarom kan je niet zonder e-mailmarketing software?

Wanneer jij plannen hebt om een passief inkomen te gaan verdienen doormiddel van het internet, dan is het tegenwoordig belangrijk dat je gebruik maakt van e-mailmarketing software.

Anno nu wordt het internet een steeds belangrijke bron van informatie. Er bevinden zich miljarden mensen op het internet en hoe kun jij nu het beste in contact komen met deze mensen aan de hand van jouw website?

Bezoekers die op jouw website komen wil je het liefst daar houden en niet kwijt raken. Je geeft mensen de mogelijkheid om in contact met jouw website of bedrijf te laten komen en vooral te blijven. Met de keuze voor e-mailmarketing kan jij jouw online inkomsten verdubbelen of zelfs verdrievoudigen.

Tip: Heb jij al wel een website maar nog geen e-mail lijst? Start zo snel mogelijk met e-mailmarketing software van Enormail en begin met het opbouwen van jouw mailinglijst. Aan de hand hiervan zal je zien dat jij meer rendement haalt uit jouw website of bedrijf en hier automatisch online meer geld mee kunt verdienen.

Probeer Enormail 30 dagen gratis uit>>>


Wat is de prijs van Enormail?

Voor 45 euro per maand kun je direct aan de slag gaan met het meest uitgebreide pakket van Enormail. Als je deze prijzen vergelijkt met andere e-mailmarketing software komt Enormail hier duidelijk als goedkoopste naar voren. 45 euro per maand is natuurlijk nog steeds een relatief hoog bedrag, maar deze investering betaald zich dubbel en dwars terug. Je kunt ook kiezen voor het minder uitgebreide pakket van Enormail. Dan betaal je €15 per maand.

Je kunt met deze abonnementen een mailinglijst opbouwen van 2500 contacten. Mocht je opzoek zijn naar een abonnement voor meer contacten? Enormail biedt

enormail prijs

Enormail ervaringen van klanten

Wij zijn naast onze Enormail ervaringen erg benieuwd wat klanten van het e-mail marketing softwarepakket Enormail vinden. Zo zijn wij de volgende klant ervaringen met Enormail tegen gekomen, die wij graag met je willen delen:

Enormail ervaringen

Eindoordeel van deze Enormail Review

Inmiddels zijn we alweer aan het einde gekomen van deze Enormail review. Onze Enormail ervaringen zijn erg positief. Wij zijn goed te spreken over de e-mail marketing software tool Enormail. Een groot voordeel vinden wij dat alles in het Nederlands is. Bovendien is de software is erg gebruiksvriendelijk.

Zelf zijn wij als eerst aan de slag gegaan met de proef periode van 30 dagen. Hierna zijn wij enorm enthousiast geworden over deze Nederlandse e-mailmarketingsoftware. Het was voor ons de eerste keer dat wij gebruik hebben gemaakt van e-mailmarketing software. Wat ons direct opviel was dat de software van Enormail, erg makkelijk te gebruiken is voor beginners zoals wij.

Er zijn duidelijke handleidingen te vinden in de kennisbank van Enormail, waarin praktische instructies worden gegeven om van start te gaan. Over elke functie die beschikbaar is binnen de e-mailmarketing software van Enormail, is een handleiding te vinden. Je hebt geen technische kennis nodig om hiermee aan de slag te kunnen gaan.

Nog een tip van ons: Lees meer over de termen en begrippen, voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat met de Enormail software. Waarschijnlijk kun je dan beter de link leggen tussen de verschillende formulieren en functies. Onze indruk was positief en je bent tevens in staat om erg mooie formulieren te bouwen.

In onze ogen heeft Enormail nog een groot voordeel en dat is dat de software volledig in het Nederlands is. Wat ook een erg fijne bijkomstigheid is, is dat je niet vast zit aan een looptijd contract. Als je af wilt zien van Enormail, heb je de mogelijkheid om dit per maand op te zeggen. Onze mening is dat Enormail behoort tot de beste e-mail marketing software.


enormail

Korting op jouw Enormail abonnement?

Probeer de Enormail software 30 dagen gratis uit!
Bovendien ontvang je levenslang 25% korting op het Mammoet abonnement.

Ontvang levenslang 25% korting met de Enormail kortingscode op een Mammoet abonnement!


Veelgestelde vragen

Wij hebben voor jou de veelgestelde vragen over de Enormail software op een rijtje gezet:

Wat kost het de Enormail software?

De start prijs van Enormail is €12,50. Het ligt er maar net aan hoeveel contacten jij wilt kunnen opslaan in jouw mailinglijst. Er zijn namelijk veel abonnementen beschikbaar. Bekijk de mogelijkheden op de Enormail website.

Kan ik de Enormail software gratis uitproberen?

Jazeker! Enormail biedt een proefperiode van 30 dagen gratis aan. Waarin je de mogelijkheid hebt om alle functies en mogelijkheden van de software vrijblijvend te testen.

Enormail e-mailmarketing

€37,50
4.75

Kwaliteit

5.0/5

Gebruiksvriendelijk

5.0/5

Support

5.0/5

Prijs

4.0/5

Pluspunten

 • Makkelijk in gebruik
 • Compleet in het Nederlands
 • Overzichtelijk dashboard
 • Uitgebreide rapportage mogelijkheden

Minpunten

 • Keuze uit 2 verschillende abonnementen waarbij er helaas geen tussen oplossing is die tussen beide prijzen inzit