Internet Marketing Unie (IMU) Review – De beste marketing tools?

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Home » Reviews » Internet Marketing Unie (IMU) Review – De beste marketing tools?

De Internet Marketing Unie, ook wel bekend als IMU, is misschien wel het beste online marketing platform van Nederland. Het is namelijk geschikt voor elke ondernemer die zijn of haar business naar een next level wil tillen. In deze Internet Marketing Unie review, lees je onder andere onze ervaringen met de IMU en ook de producten die zij aanbieden. Is de Internet Marketing Unie betrouwbaar of is het één grote marketing truc om zoveel mogelijk klanten binnen te halen?

Je ontdekt onder andere het volgende in onze review:

 • Het productaanbod van de IMU
 • Onze Internet Marketing Unie ervaringen

Zoals je van ons gewend bent, geven we jou een zo uitgebreid mogelijk beeld over verschillende producten. In deze review gaan wij het hebben over de producten en diensten van IMU.


Bekijk het complete aanbod cursussen van de IMU.


Is IMU de expert op het gebied van online marketing?

De Internet Marketing Unie is opgericht in 2010 door Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren. Sindsdien zijn ze toonaangevend op het gebied van online marketing. IMU is hét platform voor de beste marketing tips, trends, technieken en software.

Daarnaast is de software van IMU volledig gericht op de online ondernemer. Iedereen heeft namelijk de mogelijkheid om succesvol internetondernemer te worden, met de cursussen en software van de Internet Marketing Unie. Ze staan er namelijk om bekend dat zij online ondernemers helpen met het groeien op het internet.

Wat is IMU (Internet Marketing Unie) ?

De grootste missie van IMU is dan ook om ondernemers te helpen groeien via het internet en met elkaar in verbinding te komen binnen de IMU Community. Bovendien bieden zij een breed assortiment van gratis e-books en cursussen aan.

Daarnaast bieden zij software aan om aan de slag te gaan met SEO, conversiegerichte technieken, funnels en automatisering. Het gaat hierbij om de 3 dochterbedrijven van IMU namelijk: Huddle, Plug & Pay en Phoenix.

Daarnaast bieden zij ook nog diensten aan zoals Webdesign en Scoren in Google. Experts van de IMU gaan voor jou aan de slag met het optimaliseren van jouw website. Bekijk hier alle diensten van de IMU. Inmiddels is de IMU ook één van de bekendste bedrijven op het gebied van de online marketing wereld.


Wie zijn Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren?

tonny-loorbach-martijn-van-tongeren-imu-

De eigenaren van de Internet Marketing Unie zijn Martijn van Tongeren en Tonny Loorbach. Hun doel is om door middel van het internet, startende ondernemers te laten groeien.

Zij bieden diverse producten aan zoals cursussen en trainingen over SEO, conversiegerichte optimalisatie, community building, marketing en meer. Daarnaast geven zijn diverse tips.

Door middel van het delen van de nieuwste online marketing trends, blijf je altijd up-to-date. Dit delen zij in verschillende vormen. Denk bijvoorbeeld aan video’s, cursussen, software, e-books, podcast en nog veel meer.

Tonny en Martijn hebben een speciale IMU Community opgezet, zodat je je kan omringen met gelijkgestemden. Hun doel is dan ook om jou naar een hoger niveau te tillen in jouw business. Zo kun je onder andere je successen delen, van anderen leren en al je vragen stellen.

Zij hebben enorm veel kennis opgebouwd de afgelopen jaren. Denk bijvoorbeeld aan het opbouwen van diverse funnels. Wanneer je dit eenmaal onder de knie hebt en dit kan automatiseren, dan kun je zelf financiële vrijheid creëren.

Wij lichten graag de producten en diensten toe, die zij aanbieden. Deze 2 mannen zijn een echte expert op het gebied van online marketing. Als je vragen of hulp nodig hebt, dan zit je bij hun in elk geval goed.


Welke producten en diensten heeft IMU te bieden?

De Internet Marketing Unie biedt twee soorten producten aan, namelijk software en cursussen op het gebied van online marketing. Bekijk hier het complete aanbod online marketing cursussen van de IMU.

De software die ontwikkeld is door de IMU, heeft puur als doel om te groeien via het internet. Dit is duidelijk terug te zien aan de technieken binnen de software. Er wordt veel gebruik gemaakt van conversie vergrotende technieken, waardoor je conversie en omzet stijgt.

We starten hieronder met het toelichten van de IMU software. Vervolgens gaan we over naar de cursussen en coaching programma’s en tot slot de gratis e-books of boeken. Bovendien biedt de Internet Marketing Unie elk jaar een live evenement aan namelijk het IMU event. Ook hier gaan we je alles over vertellen.


#1 The Huddle Community software & Membersite

Internet Marketing Unie Huddle software

Huddle is het software programma om jouw eigen e-learning omgeving of online community op te zetten. Met de Huddle software ben je namelijk in staat om supersnel een eigen e-learning omgeving of community op te bouwen. Dit kan bijvoorbeeld al in een middagje uitgevoerd worden. Het gaat namelijk allemaal van zelf. Dit is direct de kracht van de software, het is namelijk enorm gebruiksvriendelijk.

Bovendien heb je binnen een handomdraai jouw eigen digitale producten of cursussen toegevoegd in de Huddle omgeving. Op deze manier kunnen al jouw leden of cursisten de cursussen of het lesmateriaal bekijken. Verder biedt Huddle een community forum aan dat ook zeer populair is binnen online communities. Op deze manier kunnen jouw community leden onderling met elkaar sparren over gedeelde interesses.

Lees hier onze Huddle Community Software review
Of probeer Huddle 14 dagen gratis uit.


#2 Plug & Pay: betaalpagina’s, upsells & Affiliate software

plug and pay software

Plug & Pay software, wat is een website zonder een conversiegerichte betaalpagina? Je raadt het waarschijnlijk al. Eigenlijk helemaal niks. De Plug & Pay software is ontworpen voor het maken van conversiegerichte betaalpagina’s. Het verschil zit in de snelheid van de betaalpagina. Bovendien biedt IMU de razend populaire online click upsell optie aan!

Met de one click upsell strategie heb je onder andere de mogelijkheid om een kassakoopje toe te voegen. Dit is het aanbieden van een extra product tijdens het afrekenen met een hoge winstmarge. Op deze manier zorg je ervoor dat je jouw omzet verhoogd.

Ook heb je bij Plug & Pay ultimate (link) de affiliate marketing module tot je beschikking. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om affiliates jouw cursus of product te laten promoten inruil voor een commissie. Dit is een vooraf gesproken bedrag dat eenmalig of wederkerend betaald kan worden aan de affiliate. Op deze manier zorg je wederom voor meer naamsbekendheid en ook verhoging van je omzet.

Lees hier onze Plug & Pay conversiegerichte betaalsoftware review
Of probeer Plug & Pay 14 dagen gratis uit.


#3 Phoenix: maak SEO & conversiegerichte websites of pagina’s

Internet Marketing Unie software

Phoenix website software is ontwikkeld door IMU (Internet Marketing Unie) experts. De software is speciaal bedoeld voor online ondernemers, die goed willen scoren op gebied van SEO met hun website. Tevens kun je het gebruiken voor het verhogen van de leads of klant conversie.

De software is ook ideaal voor internet ondernemers, die niet beschikken over enige vorm van technische kennis. De Phoenix software is namelijk erg gebruiksvriendelijk en makkelijk in te configureren.

Tonny Loorbach is de eigenaar van IMU en tevens auteur van het boek tevens #1 bestseller Doelgerichte SEO. Hij liet de software in 2010 ontwikkelen voor eigen gebruik. Vervolgens is de Phoenix software beschikbaar gesteld aan diverse internet ondernemers, die met deze conversie gerichte strategie wilde werken.

Op dit moment heeft de Internet Marketing Unie al meer dan 1600+ internetondenermers geholpen met bouwen van hun conversiegerichte websites. Wanneer start jij?

Probeer Phoenix 14 dagen gratis uit.


Het aanbod cursussen en coaching programma’s van IMU

Buiten het feit dat IMU in Nederland bekend staat om hun conversiegerichte software, bieden zij ook een breed assortiment aan van online marketing cursussen en coaching programma’s aan.

Zo hebben zij de volgende cursussen ontwikkeld:

 • Marketingfunnel Programma
 • IMU Plus
 • Tornado Masterclass
 • SEO
 • Conversie Optimalisatie
 • Content Marketing
 • Facebook Marketing
 • Community Building
 • Productlanceringen
 • Spoedcursus Online Marketing
 • Bouw je Business in 28 dagen challenge

Je hebt de mogelijkheid om de cursussen per stuk aan te schaffen, maar je kunt ook kiezen voor een IMU Plus lidmaatschap. Hierbij ontvang je namelijk toegang tot alle IMU cursussen. Bovendien ontvang je toegang tot alle opnames van de IMU events, IMU Masterclasses en toegang tot de IMU Community. IMU Plus kost €497 per jaar of €49 euro per maand.


Funnel Vision Marketingfunnel Programma van de IMU (tijdelijk los verkrijgbaar)

Funnel vision IMU

Dit product is beschikbaar vanaf maandag 9 augustus!

Funnel Vision. Een totaalcursus over e-mail marketing en marketing funnels met hierin de beste funneltechnieken van IMU.

Deze Funnel Vision cursus is slechts maar 1 week los te verkrijgen. Daarna kun je alleen toegang ontvangen als je IMU+ lid wordt. Deze cursus over e-mail marketing en marketing funnels, wordt aangeboden voor slechts 297 euro!


Funnel Vision van de Internet Marketing Unie video review

Bekijk hier onze Funnel Vision video review.


#1 IMU Plus

IMU Plus

IMU Plus, het meest complete pakket van de IMU. Hiermee ontvang je namelijk toegang tot alle online marketing cursussen, live sessies, IMU+ Community toegang. Bovendien kan je alle IMU live events terugkijken.

Er worden continu nieuwe cursussen en onderdelen toegevoegd binnen de IMU premium omgeving.


#2 Tornado Masterclass

tornado masterclass

De Tornado Masterclass is de meest complete online marketing cursus van dit moment. Tijdens deze cursus ontdek namelijk je welke marketing strategieën je succesvol kunt toepassen om jouw website om te toveren tot bezoekersmagneet.

Je vindt onder andere online marketing ervaringen van Martijn van Tongeren en Tonny Loorbach terug . Zij hebben namelijk in de afgelopen jaren een berg aan ervaring opgedaan.

Je kijkt letterlijk mee over hun schouders en kunt daarnaast de IMU strategie 1 op 1 toepassen op jouw eigen website. De Tornado Masterclass is bovendien volledig gebaseerd op hun online marketing tornado strategie.


Of Lees hier onze Tornado Masterclass review


#3 SEO

SEO

Meester in SEO. Hoe jouw website gevonden wordt binnen de zoekresultaten van Google heeft alles te maken met SEO. Als de SEO van jouw website niet op orde is, loop je mogelijk veel verkeer mis.

Meer gerichte bezoekers naar jouw website, betekent namelijk automatisch meer conversies. De truc is alleen wanneer en hoe krijg je meer bezoekers naar jouw website?

SEO is helemaal niet zo ingewikkeld, maar je moet wel beschikken over de juiste strategie. Binnen de IMU hebben ze de afgelopen jaren veel live trainingen en e-books ontworpen op het gebied van SEO. Daarom is deze SEO cursus ideaal geschikt voor mensen die een eigen website hebben en hoger willen scoren.

Door middel van deze cursus leer jij om jouw website te voorzien van de juiste SEO strategie.


#4 Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Conversie optimalisatie. Er zijn veel internetondernemers die jaarlijks veel omzet laten liggen. Dit komt doordat de website niet conversiegericht is.

Dit betekent dat veel bezoekers van jouw website alleen maar bezoekers blijven en niet overgaan tot aankoop van een product.

Laat conversie optimalisatie nu juist datgene zijn dat misschien wel het belangrijkste is van jouw website.

De IMU heeft inmiddels jarenlang ervaring op het gebied van conversie optimalisatie. Zij hebben deze cursus onder andere ontwikkeld om jouw website om te toveren tot marketing machine.


#5 Content Marketing

Content Marketing

Content marketing. SEO ook wel bekend als zoekmachine optimalisatie, is een essentieel onderdeel van jouw website. Het is namelijk van groot belang dat je goed zichtbaar of vindbaar bent.

SEO is een techniek die continu veranderd. Daarom is het van belang dat je de nieuwste ontwikkelingen goed in de gaten houd.

De online marketing experts van de IMU zijn op de hoogte van de nieuwste trends. Bovendien passen zij dit ook regelmatig toe in de praktijk. Zij hebben al vele ondernemers geholpen met hun website en het binden van de bezoekers.

De content marketing cursus zorgt ervoor dat jij meer zichtbaarheid krijgt. Het doel is om de bezoekers als het ware als een magneet naar jouw website te trekken en deze over te laten gaan tot aankoop van een product.


#6 Facebook Marketing

Facebook Marketing

Facebook Marketing. Welke internetondernemers gebruikt er tegenwoordig geen Facebook advertenties? De advertenties zijn uitermate geschikt voor het opschalen van jouw online business.

Het is wel van belang dat je kennis hebt en niet zomaar gaat knutselen. Bovendien moet je een goed idee hebben van de doelgroep die je moet targetten.

Tijdens de Facebook Marketing cursus, kun je letterlijk met de heren mee kijken over hun schouders. Zo laten ze alles stap voor stap zien. Bovendien kun je succesvolle facebook advertenties van de IMU inkijken.

Op deze manier ontdek je onder andere welke marketing trucjes je kunt toepassen en wat je vooral wel en niet moet doen.


#7 Community Building

Community Building

Tegenwoordig is community building een hot topic binnen de online marketing wereld. Door middel van community building, kun je er namelijk voor zorgen dat je wederkerende inkomsten kunt genereren.

Er zitten namelijk abonnementen verbonden aan de communities. Mensen betalen een vast bedrag per maand of jaar. Het ligt er bijvoorbeeld aan wat de product eigenaar hanteert.

Op deze manier weet je dus na een bepaalde periode welke inkomsten structureel terugkeren per maand. Dit zijn de wederkerende inkomsten. Bovendien zijn dit de meest gunstige inkomsten die een online ondernemer kan hebben.

Met wederkerende of voorspelbare inkomsten creëer je namelijk als ondernemer financiële rust voor jezelf. Bovendien heb je niet de dwang om continu producten te moeten verkopen, omdat je op een gegeven moment kunt incalculeren wat er gemiddeld binnenkomt.


#8 Productlanceringen

Productlanceringen

Product lancering. Ben jij opzoek naar een manier om jouw omzet flink te laten stijgen? Dan raden wij jou aan om ook te kijken naar de cursus productlancering. Tonny Loorbach noemt dit ook wel Explosie Marketing. Dit is tevens de meest waardevolle skill die hij heeft geleerd als ondernemer.

Hij heeft namelijk met deze formule enorme winsten weten te genereren. Jaar na jaar heeft hij de formule aangescherpt. Inmiddels heeft dit ertoe geleid dat hij tonnen aan omzet extra heeft gedraaid.

Deze kennis heeft hij gebundeld in de Product lanceringen cursus. Bovendien zijn er een aantal case studies toegevoegd, waarin je letterlijk zijn tactiek te zien krijgt per case.

Hij heeft verschillende product lanceringen gedaan. Al deze succesvolle lanceringen heeft hij toegevoegd aan deze waardevolle cursus.


Het jaarlijkse Internet Marketing Unie Evenement

Het IMU event is het jaarlijkse terugkerende evenement van de Internet Marketing Unie. Op dit evenement worden onder andere de grootste marketing strategieën getoond. Alle gast sprekers op het IMU event zijn online marketing experts, die elke dag actief zijn binnen deze branche. De gedachte vanuit de IMU is namelijk dat wijsheid voortkomt uit kennis en praktijkervaring.

Het doel van de walk your talk tijdens het IMU event is dat de gastsprekers een krachtige talk geven, waarin zij ook hun meest waardevolle lessen geven vanuit hun expertise gebied. Het walk your talk IMU event is absoluut geen marketing praatje vanuit de gast sprekers, waarin je word plat gegooid met producten of diensten.

Het IMU event bestaat totaal uit 3 dagen namelijk:

 • Traffic & Zichtbaarheid (dag 1)
 • Conversie & Sales (dag 2)
 • Impact maken op je doelgroep (dag 2)

Bovendien heb je de mogelijkheid om tijdens het IMU event te netwerken met andere online ondernemers. Dit alleen al is een enorme toegevoegde waarde. Hier heb je namelijk de optie om jezelf te omringen met gelijkgestemden. Verder heb je de mogelijkheid om al je vragen te stellen aan de marketing experts tijdens het evenement.


Gratis e-books of fysieke boeken van de Internet Marketing Unie

Er zijn ook een aantal gratis e-books, die je kunt downloaden als pds. Of fysieke boeken, die je kunt bestellen. Hieronder een overzicht van een aantal boeken, die deInternet Marketing Unie aanbiedt.

Online Memberships ebook

Internet marketing unie gratis e-book: online memberships

Affiliate Marketing

Affiliate Marketing e-book

De ultieme Checkout

gratis e-book: de ultieme checkout

Doelgerichte SEO fysiek boek

Doelgerichte SEO

Winnen in Google

winnen in google

Conversie Optimalisatie ebook

de conversie code

Internet Marketing Unie ervaringen van gebruikers

Naast onze eigen ervaringen zijn wij ook erg benieuwd naar de Internet Marketing Unie ervaringen van bijvoorbeeld community members of andere klanten. Bekijk hieronder een aantal IMU recensies:

Internet marketing unie ervaringen

Voordelen van de Internet Marketing Unie

Er zijn ons een aantal positieve punten opgevallen, die wij graag met jou willen delen. Onze pluspunten sommen wij graag even op:

Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren zijn echte experts op het gebied van Online Marketing. Ze hebben namelijk enorm veel ervaring opgebouwd de afgelopen jaren. Dit willen zij graag delen met jou.

IMU heeft een erg goed en vriendelijk support team klaar staan om al jouw vragen te beantwoorden.

Wanneer je de software of cursussen van de IMU wilt gebruiken, dan is hier geen technische kennis voor vereist. Je kunt de producten namelijk binnen een handomdraai toepassen. Ze zijn gemakkelijk in gebruik.

Martijn van Tongeren en Tonny Loorbach zijn twee erg inspirerende mannen. Bovendien hebben ze beiden enorm veel kennis in huis.

IMU biedt een breed scala aan conversie optimaliserende software en cursussen.


Nadelen van de Internet Marketing Unie

Wij zijn zeker tevreden over deInternet Marketing Unie, maar er zitten altijd wel wat minder goede punten aan een product. Deze willen wij graag met jou bespreken.

De kosten die aan de producten verbonden zitten, zijn niet voor iedereen haalbaar. Bekijk daarom goed wat bij jou past.


Eindoordeel van onze Internet Marketing Unie Review

Inmiddels zijn we alweer aangekomen bij het einde van deze Internet Marketing Unie review. Zoals je mogelijk al hebt gemerkt, zijn wij enorm positief over de software en cursussen van de IMU. De software blinkt uit in zowel gebruiksvriendelijkheid, als het conversie gerichte gedeelte.

De one click upsell of ook wel bekend als het kassakoopje, is een enorm succes. Vele online ondernemers hebben met deze strategie al honderden of duizenden euro’s omzet gedraaid. Te bedenken dat je met zo’n marketing truc al zoveel impact kan hebben op jouw potentiële klanten.

Verder kun je ook kinderlijk eenvoudig binnen enkele uurtjes een Huddle community opbouwen met de Huddle Community software van de IMU. De software van IMU is namelijk duidelijk ontworpen door echte online marketing experts.

Bovendien zijn alle cursussen en producten die zij ontwikkelen, gebaseerd op de Online Marketing Tornado strategie van IMU.

tonny-loorbach-martijn-van-tongeren-imu-

Aan de slag met conversie optimalisatie & SEO?

Klik op de knop hieronder om alle cursussen van de IMU te bekijken.


Veelgestelde vragen

Hieronder hebben wij de veelgestelde vragen voor jou op een rijtje gezet.

Is er een niet goed, geld terug garantie van toepassing?

De mannen van IMU hanteren een 14 dagen niet goed geld terug garantie. Je hebt de mogelijkheid om de producten 14 dagen vrijblijvend uit te proberen.

Wie zijn de eigenaren van de Internet Marketing Unie (IMU)?

De eigenaren van de Internet Marketing Unie zijn Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren. Beide zijn experts op het gebied van Online Marketing.

Internet Marketing Unie (IMU)

Zie website
4.75

Kwaliteit

5.0/5

Gebruiksvriendelijk

5.0/5

Support

5.0/5

Prijs

4.0/5

Pluspunten

 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Geen technische kennis nodig
 • Experts op het gebied van Online Marketing
 • Breed aanbod aan conversie optimaliserende software en cursussen

Minpunten

 • De kosten die aan de producten verbonden zitten, zijn niet voor iedereen haalbaar.

Plaats een reactie