E-Com Academy Review (2021) Dropshipping en verkopen via Bol.com

Gemiddelde leestijd: 25 minuten

Home » Reviews » E-Com Academy Review (2021) Dropshipping en verkopen via Bol.com


E-Com Academy is een cursus gespecialiseerd op het gebied van e-commerce. Deze cursus is onderscheidend ten opzichte van andere trainingen. Binnen de E-Com Academy bieden zij namelijk twee e-commerce modellen aan binnen één training. De cursus bestaat uit een deel dropshipping en een deel verkopen via Bol.com. Ook wordt er nog een combinatie techniek van deze e-commerce training besproken.

Binnen de E-Com Academy zijn ze ervan overtuigd dat je voor beide methodes een succesvolle online business kunt opzetten. Er wordt wel aangeraden eerst te starten met één methode. Wanneer je een omzet grens hiermee hebt bereikt, kun je de combinatietactiek gaan inzetten.

Zo heb je de mogelijkheid om twee verschillende methodes te leren, die je ook nog eens kunt combineren. De combinatie mogelijkheid van deze twee cursussen, komt tevens naar voren in een aparte training. Aangezien wij de gehele e-commerce training hebben gevolgd, delen wij graag onze mening met jou. In onze E-Com Academy review beschrijven wij onder andere wat je allemaal kunt verwachten van deze cursus.

Wil jij meer weten over de inhoud van de E-Com Academy cursus?

Belangrijk: Dit product is helaas niet meer beschikbaar, wij raden onze Dropship Academy 4.0 Review aan als vervanger qua dropshipping cursus. Op het gebied van verkopen via Bol.com kun je een kijkje nemen bij onze Bol Masterclass Review.

Lees gerust onze uitgebreide E-Com Academy Review.

Wat kun je verwachten van deze E-Com Academy Review?

Wij hebben even op een rijtje gezet wat je allemaal kunt verwachten van onze uitgebreide E-Com Academy review. Jij gaat namelijk het volgende lezen:

 • Wie zijn de oprichters van de E-Com Academy?
 • Wat is De E-Com Academy?
 • Waar bestaat De E-Com Academy uit?
 • Welke bonussen ontvang je gratis bij deze e-commerce cursus?
 • Voor wie is deze cursus geschikt?
 • Wat vinden wij goed en minder goed aan deze e-commerce cursus?
 • Wat zijn de kosten van De E-Com Academy cursus?
 • E-com Academy ervaringen van anderen
 • Onze ervaringen en het eindoordeel
 • Veelgestelde vragen

Wie zijn de oprichters van de E-Com Academy?

De E-com Academy is opgericht door 3 jonge mannen, die allemaal beschikken over een eigen specialiteit. Wij zullen in het kort de specialiteiten van deze mannen beschrijven, die zij binnen de E-Com Academy met jou delen.

oprichters e-com academy

Van links naar rechts op de foto: Kevin, Ismail & Thierry.

Kevin Bosma

Kevin Bosma heeft enorm veel ervaring op het gebied van minset. De E-Com Academy cursus start met dit belangrijke element. Mindset is bij elke onderneming een erg belangrijke factor. Wanneer je aan de slag gaat met bijvoorbeeld een eigen onderneming, is het van groot belang dat jouw mindset op orde is. Kevin gaat jou in de E-com Academy cursus uitgebreid vertellen over de juiste mindset, zodat jij een winning mindset kunt creëren.

Thierry Fijn

Zodra je het mindset gedeelte succesvol hebt doorlopen, ga je aan de slag met de e-commerce video’s. Je start met het dropshipping gedeelte. Thierry is hiervoor de aangewezen persoon. Hij vertelt jou stap voor stap wat jij moet doen als jij wilt beginnen met dropshipping.

Thierry is in 2018 gestart met dropshipping en met succes kunnen we wel zeggen. De eerste store die hij opzette, was direct een erg groot succes. Hij heeft zelfs meer dan 100.000 euro omgezet. Daarna besloot hij om nog meer verschillende nieuwe dropshipping stores te lanceren.

Ismail Ta

Vervolgens gaat de cursus door met Bol.com. Het verkopen via Bol.com neemt Ismail voor zijn rekening. Hij is namelijk de persoon die al diverse jaren ervaring heeft met het verkopen via Bol.com. Binnen de cursus worden ter inspiratie verschillende resultaten gedeeld, om te laten zien dat het echt mogelijk is om geld te verdienen met Bol.com.

De resultaten liegen er niet om. De cursus is voorzien van een stevig fundament en de mannen beschikken stuk voor stuk over erg veel ervaring. Je kunt zien dat de mannen van de E-Com Academy graag hun ervaringen met jou willen delen.

Wat is De E-Com Academy?

De E-Com Academy is een online e-commerce cursus gespecialiseerd in het verkopen via Bol.com & het dropshipping verdienmodel. De complete cursus bestaat totaal uit 135 videolessen, die je op jouw eigen tempo kunt volgen.

De cursus start met een mindset gedeelte. Wanneer jij een eigen onderneming wilt gaan starten, dan is dit van essentieel belang. Wij zien het mindset gedeelte regelmatig bij andere online cursussen terug komen. Dit is natuurlijk een goed punt. De E-Com Academy cursus is eigenlijk op te splitsen in 4 verschillende cursussen, namelijk:

 • Mindset
 • Dropshipping
 • Verkopen via Bol.com
 • De Combinatietechniek

Deze combinatietechniek wat je binnen de E-Com Academy terug ziet komen, zijn wij nog niet eerder tegengekomen bij andere e-commerce cursussen. Zij onderscheiden zich dan ook zeker ten opzichte van de andere e-commerce cursussen. Binnen deze cursus heb je dus de mogelijkheid om 2 verschillende methodes te leren. Bovendien kun je hier zelfs een combinatietechniek van maken.

Wanneer je start met de cursus, zal je een keuze voor jezelf moeten maken. Welke methode spreekt jou het meest aan? Dit gaat dan de methode zijn, waar jij jouw eerste online business mee zal gaan starten. Er wordt vanuit de E-Com Academy aangeraden om pas te gaan combineren bij een omzet van €20.000.

Naar onze mening is de E-Com Academy cursus van erg goede kwaliteit. De cursus is lekker kort bondig en goed in elkaar gezet. Wij vinden dit super fijn, dan wanneer je honderden video’s moet bekijken. Kort en krachtig. Precies goed.

Bekijk hieronder onze E-Com Academy video review.

Waar bestaat De E-Com Academy uit?

Wanneer wij een product kopen, dan vinden wij het belangrijk om te weten waar het over gaat. Aangezien wij zelf toegang hebben tot deze cursus, proberen wij jou een zo goed mogelijk beeld te geven over de E-Com Academy cursus.

De E-Com Academy bestaat uit totaal 135 lessen, verspreid over 4 verschillende cursussen. Tijd om de modules in het kort uit te leggen, zodat jij weet wat je kunt verwachten van de E-Com Academy cursus.

Cursus 1 van de E-Com Academy: Introductie & Mindset

De introductie & minset bestaat uit totaal 3 modules. Deze modules zijn weer onderverdeelt in 25 lessen. Module 1 bestaat vooral uit een introductie. Module 2 bestaat uit de voorbereiding en module 3 bestaat uit mindset. Wij zullen de lessen in het kort beschrijven, zodat jij weet wat je kunt verwachten.

e-com academy cursus overzicht

Module 1: Introductie

Deze module bestaat uit 4 lessen. Als eerste start je met een introductie video met betrekking tot de copyright van deze cursus. Hierna volgt een introductie van Kevin, die jou van harte welkom heet bij deze cursus. Je hebt direct de mogelijkheid om de Facebook Community te joinen. Binnen deze community heb je de mogelijkheid om je vragen te stellen en uiteraard te leren van medecollega’s. Het team van E-com Academy is ook bereid om je te helpen door middel van groepscoaching.

Verder komen er twee verschillende methodes aan bod, namelijk het verkopen via Bol.com en dropshipping. Het is belangrijk om voor jezelf te beslissen met welke methode je graag zou willen starten. Er wordt namelijk aangeraden om eerst met één methode consistent geld te gaan verdienen. Wanneer jij genoeg geld hebt verdient, dan kun je ervoor kiezen om door te gaan met de combinatie techniek.
Als leidraad wordt er een omzet van €20.000 aangehouden.

Module 1 bestaat uit de volgende lessen:

 • Copyrights vermelding
 • Uitleg opbouw van deze cursus
 • Bol of Dropshippen?
 • ACTIEBLOK-CHECKLIST

Module 2: Voorbereiding

Deze module bestaat uit 9 lessen.
Je start met een video over de aantekeningen strategie. Hoe kan jij er voor zorgen dat je waardevolle aantekeningen maakt en deze goed kunt aflezen. Natuurlijk kun je alles wat je hoort noteren, maar is dit echt waardevol? Er zijn een aantal vragen die jezelf kunt stellen om te bekijken of het echt nodig is wat je noteert.

Tegenwoordig zijn er verschillende mogelijkheden om te kunnen leren, maar het is wel belangrijk dat je hiervoor open staat. Er zijn namelijk verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen of jij wel of geen informatie goed kan opslaan.

Een belangrijke reden die zwaar mee weegt, is hoe graag jij iets wilt leren. Wanneer jij heel erg graag iets wilt bereiken, dan zal het het een stuk gemakkelijk zijn om hierover te leren. Wanneer jij weerstand ervaart, dan kun je er op dat moment maar beter niet aan beginnen.
Het kan dan namelijk zomaar zijn dat je het de volgende dag alweer bent vergeten.

Verder is het belangrijk om doelstellingen op papier te zetten, voor jezelf en jouw business. Zo heb je altijd een doel om naar toe te streven en heb je meetbare momenten.

Tot slot krijg je uitleg over het aanvragen van een KVK nummer. Wanneer je een eigen business gaat runnen, is dit namelijk een formaliteit.
Bovendien moet je een zakelijke rekening aanvragen. Wanneer je een eigen business runt, krijg je natuurlijk ook te maken met een stukje boekhouding. Ismail leert jou hoe jij op een eenvoudige en overzichtelijke manier kunt boekhouden. Er is ook een kasboek template toegevoegd, die je kunt hergebruiken.

De volgende lessen komen aanbod:

 • Aantekeningenstrategie
 • Leer hoe je sneller moet leren
 • Businessplan voorbereiden
 • KVK inschrijving
 • Zakelijke rekening aanvragen
 • Trello uitleg
 • Google Drive Uitleg
 • Simpel boekhouden
 • ACTIEBLOK-CHECKLIST

Module 3: Mindset

Deze module bestaat uit 12 lessen. Wanneer je aan de slag gaat met het opstarten van een online business, moet je beschikken over de juiste mindset. Het is belangrijk om te focussen op jezelf en jouw doelen. Wanneer je alleen op jezelf bent gefocust en gelooft in jezelf, dan komt het vast goed. Discipline speelt hierbij ook een belangrijke rol. Je zult namelijk merken dat als je gemotiveerd bent, je uiteindelijk je doelen zult gaan behalen. Misschien niet direct op de korte termijn, maar geef jezelf de tijd om te groeien.

Als jij voor jezelf hebt besloten dat je volledig financieel vrij wilt worden dankzij het internet, dan is dit mogelijk. Het is wel belangrijk dat je hier naar gaat handelen. Stel bijvoorbeeld een plan voor jezelf op en kies een richting. Waar sta je op dit moment en waar wil je over 6 maanden zijn?

Wanneer jij in jezelf gelooft en zelfvertrouwen uitstraalt, dan gaan er ineens meerdere wegen voor je open. Natuurlijk moet je jezelf wel houden aan de strikte afspraken, die je voor jezelf maakt. Bovendien zul je merken dat je dan veel progressie kan maken in een korte tijd.

Ook zullen er momenten gaan komen, dat je jezelf mogelijk voor je hoofd kunt slaan. Fouten maken is namelijk menselijk en dit gebeurd bij iedereen. Onthoud dan ook dat iedereen in het beginstadium te maken zal krijgen met het maken van fouten. Van je fouten kun je leren.

De volgende lessen komen aan bod:

 • Algemene Motivatie Mindset video
 • Wat wil je echt?
 • Zelfdiscipline en structuur
 • Focus/Stel goede vragen
 • Analyseer jezelf/Waar sta je nu?
 • Controle krijgen over je gedachtes
 • Tijd
 • Geloof in jezelf
 • Principes voor een gelukkig en succesvol leven
 • Je gaat fouten maken
 • Persoonlijke lijst
 • Succes gewenst van ons alle drie

Cursus 2 van de E-Com Academy: Dropshipping

De Dropshipping cursus bestaat uit totaal 6 modules. Deze modules zijn weer onderverdeelt in 38 lessen. Module 1 bestaat vooral uit het opstarten van je dropship-business. Module 2 bestaat uit welke store & producten research. Verder ga in module 3 de voorbereidingen treffen voor het verkopen. In module 4 ga je aan de slag met Facebook ads. Module 5 gaat over klantenservice & winst bereken en module 6 is de slot module. Wij zullen de lessen in het kort beschrijven, zodat jij weet wat je kunt verwachten.

Module 1: Het Opstarten van je dropship-business

Deze module bestaat uit 2 lessen. Binnen de dropshipping cursus kun je mee kijken over de schouder van Thierry Fijn.
Je begint met een basisles over wat het dropshipping model nu precies inhoudt. Vervolgens kijk je “live” mee met Thierry. Stap voor stap start hij met het aanmaken van een shopify account. Daarna volgt een korte intro over shopify. Ook ga je leren hoe jij producten kunt gaan importeren in Shopify.

Tot slot ontvang je een checklist waarop jij kunt controleren of je alle benodigde stappen hebt uitgevoerd. Wanneer dit het geval is, ben je gereed om door te gaan naar de volgende module. De volgende lessen komen aan bod:

 • Introductie & taken
 • Actieblok & Checklist

Module 2: Welke store & Product Research

Deze module bestaat uit 5 lessen. Je maakt kennis met de verschillende dropshipping stores. Er zijn namelijk 3 verschillende stores:

 • One product store – Een webshop gebaseerd op 1 product
 • General store – Een webshop waar je diverse producten gaat verkopen
 • Niche store – Een webshop gericht op één speciale doelgroep

Wanneer je net begint met een webshop, dan is het van belang dat je met de juiste store gaat starten. Thierry legt uit welke store hiervoor geschikt is en waarom. Bij dropshipping is het belangrijk dat je zo snel mogelijk een winnend product hebt gevonden.
Dit zijn namelijk de producten die op dat moment erg gewild zijn en veel verkopen genereren.

Maar hoe herken je een winnend product? Wat zijn bijvoorbeeld de kenmerken van een winnend product? Er worden een aantal tips gegeven over hoe jij een winnend product kunt gaan herkennen. Wanneer jij deze producten herkent, moet je zorgen voor een product research.
Maar hoe doe je een goede product research? Je krijgt verschillende tips & tricks om goed onderzoek te kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan een onderzoek doen naar concurrentie.

Vervolgens ontdek je hoe je geschikte leveranciers kunt gaan vinden en hoe je contact legt met deze leverancier. Om erachter te komen of een leverancier geschikt is om mee samen te werken, zijn er een aantal vragen die je kunt stellen. Deze vragen zijn bijgevoegd in deze module. Ook is er een gespreks-template bijgevoegd die je kunt gebruiken voor elke leverancier. Tot slot is er een Actieblok & checklist aanwezig. Kan jij elk punt afstrepen? Dan ben je gereed om door te gaan naar de volgende module.

De volgende lessen komen aan bod:

 • One product store, general store, of niche store?
 • De kenmerken van een winning product
 • Hoe doe je product research?
 • Hoe vind je de juiste leveranciers?
 • Actieblok & checklist

Module 3: Voorbereidingen treffen voor het verkopen

Deze module bestaat uit 14 lessen. Binnen het dropshipping verdienmodel is het de bedoeling dat je producten gaat verkopen in je webshop. Zo kun je ervoor kiezen om een nationale en een internationale webshop op te starten.

Voor beginners wordt aangeraden om eerst nationaal te starten in Nederland & België. De hoofdredenen hiervoor zijn namelijk dat je de taal goed onder de knie hebt. Bovendien ligt de concurrentie wat lager. In deze module ga je daadwerkelijk aan de slag met het instellen van jouw Shopify webshop. Je leert onder andere stap voor stap:

 • Betaalmethodes instellen
 • Waar je een domeinaam kunt kopen
 • Het instellen van verzendmethodes
 • Pagina’s instellen & Tracking Genie
 • Hoe je de taal van je website kunt veranderen
 • Thema van jouw website aanpassen en foto’s aanpassen
 • Afbeeldingen opslaan vanuit AliExpress
 • Reviews vanuit AliExpress importeren op jouw website
 • Producten importeren vanuit DSers
 • Bestellingen automatisch verwerken
 • Downloaden van jouw AliExpress facturen

Verder krijg je van A tot Z te zien hoe jij een eigen webshop op kunt bouwen. Je hebt hierbij de mogelijkheid om over de schouder van Thierry mee te kijken. De acties kun je vervolgens zelf stap voor stap uitvoeren in jouw eigen Shopify omgeving.

Wanneer jij aan de slag gaat met het verkopen van producten, dan ga je waarschijnlijk ook aan de slag met advertenties. Je ziet tegenwoordig veel video advertenties. Als je hier interesse in hebt, dan kan de E-Com Academy jou hierbij helpen. De derde module bestaat uit de volgende lessen:

 • Waar starten we met verkopen?
 • Betaalmethodes instellen
 • Domeinnaam kopen
 • Verzendmethodes instellen
 • Pagina’s Instellen & Tracking Genie
 • Taal website aanpassen
 • Thema aanpassen & Foto’s editten
 • Afbeeldingen opslaan van Aliexpress
 • Loox reviews
 • Dsers 2.0
 • Ali invoice
 • A-Z HANDELINGEN
 • Waar laat je videoadvertenties maken?
 • Actieblok & Checklist

Module 4: Facebook Ads

Deze module bestaat uit 14 lessen. Wanneer jouw Shopify webshop is opgebouwd, ben je gereed om te gaan verkopen. Veel inkomsten zul je gaan behalen door middel van Facebook & Instagram advertenties. Dit zal een belangrijke inkomsten bron gaan worden. In deze module leer je daarom om alle configuraties uit te voeren, zodat je gereed bent om goed van start te gaan met jouw advertenties.

Het opzetten van een advertentie begint binnen het Facebook Business account. Zo leer je stap voor stap hoe je een Facebook Business Account kunt aanmaken en hoe je vervolgens de Facebook Pixel kunt gaan installeren op je website. De Facebook Pixel verzamelt namelijk relevantie informatie over de bezoekers op jouw website. Deze informatie komt weer van pas bij het instellen van advertentie doelgroepen.

Verder is het erg belangrijk om jouw advertenties goed te analyseren. Zo kun je namelijk zien welke advertenties winstgevend zijn en welke juist niet. Het is hierbij belangrijk dat je kolommen goed staan ingesteld. Ook leer je wat elke kolom betekent en welke het belangrijkst zijn.

Vervolgens ga je aan de slag met het aanmaken van advertenties en het testen van advertenties. Voor het testen van de advertenties geeft Thierry een test strategie. Verder leer je hoe je het beste een doelgroep kunt zoeken & kiezen en hoe je aan exacte website data komt. Bovendien kun je deze weer gebruiken binnen jouw advertenties op Facebook.

De volgende lessen komen aan bod:

 • Business account maken – Pagina instellen – Facebook Pixel
 • Betaalmethodes instellen
 • Facebook Ads Introductie
 • Kolommen instellen
 • Kolommen betekenis
 • Facebook doelgroep statistieken
 • Advertentie instellingen
 • Test strategie
 • Facebook Ads opschalen & CBO campagnes
 • LLA Audiences
 • Retargeting Ads
 • Roas berekenen
 • Data analyseren
 • Actieblok & Checklist

Module 5: Klantenservice & winst berekenen

Deze module bestaat uit 2 lessen. Bij dropshipping komt ook een stukje klantenservice om de hoek kijken. In deze module leer jij hoe je hiermee om kunt gaan. Er zijn een aantal templates bijgevoegd, die je kunt gebruiken. Wanneer er een product retour komt of als een klant bijvoorbeeld geen track & trace code heeft ontvangen, dan kun je hiervan gebruik maken.

Tot slot leer hoe op welke manier jij jouw winst kunt gaan berekenen. Thierry gebruikt hiervoor een hele handige app, waar hij jou meer over gaat vertellen in deze video.

De volgende lessen komen aan bod:

 • Klantenservice
 • Winst berekenen

Module 6: Slotmodule

Tot slot bedankt Thierry jou voor het volgen van de dropshipping cursus. Wanneer jij tegen problemen aanloopt, dan heb je de mogelijkheid om je aan te sluiten bij de wekelijkste groepscoaching. Ook kun je ervoor kiezen om jouw vraag te stellen in de hechte Facebook Community.

 • Afronden cursus

Cursus 3 van de E-Com Academy: Bol.com

De Bol.com cursus bestaat uit totaal 8 modules. Deze modules zijn weer onderverdeelt in 62 lessen. Module 1 bestaat vooral uit de basisprincipes van het verkopen via Bol.com. Module 2 bestaat uit het opstarten van je Bol.com business en module 3 bestaat uit product research. Vervolgens module 4 verder met het inkopen van goederen.

Module 5 gaat over het online opzetten van je artikelen en module 6 gaat over het adverteren via Bol.com. In module 7 leer je je Bol.com business verder optimaliseren en module 8 is de slotmodule. Wij zullen de lessen in het kort beschrijven, zodat jij weet wat je kunt verwachten.

bol.com cursusoverzicht

Module 1: Basisprincipes van het verkopen via Bol.com

Deze module bestaat uit 5 lessen. In de eerste module ga je aan de slag met de basisprincipes van het verkopen via Bol.com Hoe werkt het verkopen via bol.com nu precies? Je gaat verschillende stappen uitvoeren waardoor jij aan de slag kunt gaan met het verkopen van producten. Denk hierbij aan het inschrijven en een partnerschap aangaan met Bol.com Dit wordt stap voor stap uitgelegd in de video’s.

Ter inspiratie worden er een aantal resultaten getoond vanuit de E-com Academy, zodat je ziet dat er potentie zit in het verkopen via Bol.com. Verder krijg je een realistisch beeld te zien over hoe lang het ongeveer duurt voordat jij resultaten kunt gaan boeken.
Er wordt hier daar natuurlijk wel vanuit gegaan dat je consistent aan jouw Bol.com business werkt. Dit hoeft dan ook echt geen fulltime werk te zijn, maar het is wel van belang dat je dit serieus neemt.

De lessen die aan bod komen zijn:

 • Hoe werkt het verkopen via Bol.com?
 • Hoe begin je met het verkopen via Bol.com?
 • Resultaten van het verkopen via Bol.com
 • Hoe snel kun je resultaten boeken?
 • ACTIEBLOK-CHECKLIST

Module 2: Het opstarten van je Bol.com business

De module bestaat uit 12 lessen. Het opstarten van een online business gaat ook samen met het bijhouden van je administratie. In deze module zijn er een aantal bestanden bijgevoegd ter ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan een kasboek template.

Het bedenken en aanvragen van jouw bedrijfsnaam komen aan bod en je gaat een partnerschap aan met Bol.com. Verder zijn er nog wat essentiële zaken die geregeld moeten worden. Deze acties worden stap voor stap uitgelegd. Tot slot ga jij jouw online winkel gereed maken.

Module 2 bestaat uit de volgende 12 lessen:

 • Administratie op orde hebben
 • Zakelijke rekening
 • Bedrijfs/merknaam bedenken
 • Domeinnaam aanvragen
 • Zakelijk e-mailadres koppelen
 • Bol.com partnerschap aangaan
 • Aanschaffen van officiele EAN codes
 • Registreren bij het BOIP register
 • Aanvragen van LVB
 • Logo laten ontwerpen
 • Onlinewinkel klaarmaken
 • ACTIEBLOK-CHECKLIST

Module 3:Product research

Deze module bestaat uit 4 lessen. Er zijn verschillende strategieën die je kunt toepassen bij het verkopen via Bol.com. Welke strategieën dit zijn ontdek je in deze les en je leert hoe je deze het beste kunt toepassen. Het is vooraf erg belangrijk om je strategie duidelijk te bepalen, voordat je aan de slag gaat.

Verder kun je product research uitvoeren vanuit AliExpress & Alibaba. Er wordt stap voor stap uitgelegd hoe je dit het beste kunt uitvoeren. De volgende lessen komen aan bod:

 • Bepaal je strategie
 • Hoe voer je product research uit vanuit AliExpress
 • Hoe voer je product research uit vanuit Alibaba
 • ACTIEBLOK-CHECKLIST

Module 4: inkopen van goederen

De module bestaat uit 9 lessen. Je hebt de mogelijkheid om klein en grootschalige producten aan te kopen via leveranciers. Aan beide methodes zitten voor en nadelen verbonden. Deze worden uitgebreid besproken in deze module.

Wanneer je start met verkopen via Bol.com, zitten er facturen aan verbonden. Je ontdekt welk programma je nodig hebt om jouw AliExpress facturen te kunnen bekijken. Verder leer je hoe je producten van AliExpress ook kunt terug vinden op Alibaba. Dit is namelijk de website waar de leveranciers op te vinden zijn. Bovendien leer je hoe je de onderhandeling in kunt zetten met leveranciers. Tot slot leer je wat Freight Forwarders zijn via Alibaba en komen de Vrachmethodes & Incoterms aan bod.

De volgende lessen komen aan bod:

 • Waar moet je op letten bij het kleinschalig inkopen?
 • Ali invoice
 • Van Aliexpress naar Alibaba
 • Waar moet je op letten bij het grootschalig inkopen?
 • Onderhandelen met leveranciers
 • Freight Forwarders via Alibaba
 • Vrachtmethodes & Incoterms
 • Artikel 23 aanvragen & BE =ET14000
 • ACTIEBLOK-CHECKLIST

Module 5: Het online zetten van je artikelen

Module 5 bestaat uit 8 lessen. Binnen deze module leer je om jouw eerste artikel online te gaan zetten. Waar moet je allemaal op letten bij het online zetten van producten? Bovendien krijg je een aantal handige tips & tricks, die je direct kunt toepassen.

Verder ga je aan de slag met de criteria voor goede product foto’s en product omschrijvingen. Hoe kun je ervoor gaan zorgen dat de Product titel de beste gaat worden? Ismail legt dit allemaal stap voor stap uit.

Er komt een moment dat je bestellingen de deur uit moeten, maar hoe bereid je je nu voor op bestellingen? Het kan natuurlijk hard gaan van de eerste bestelling naar heel veel bestellingen, hoe kun je je hier goed op voorbereiden? Er is een complete checklist samengesteld, met daarin alle voorbereidingen die je moet treffen.

Wanneer jij inmiddels meerdere bestellingen hebt gehad, kun je gaan berekenen wat jouw netto winst is. De template van dit document is bijgevoegd bij deze module.

De volgende lessen komen aan bod:

 • Hoe zet je een artikel online?
 • Hoe maak je een eigen doos voor je visuele merkvertoning?
 • Wat zijn goede product foto’s?
 • Wat zijn goede productbeschrijvingen?
 • Hoe stel je de beste titels op?
 • Voorbereiding op je bestellingen
 • Het berekenen van je maandelijkse winst
 • ACTIEBLOK-CHECKLIST

Module 6: Adverteren via Bol.com

Deze module bestaat uit 9 lessen. Wist je dat je ook kon adverteren via Bol.com? Je leert in deze module stap voor stap hoe je dit kunt opzetten en wat hier de voordelen van zijn.

Er wordt niet alleen uitleg gegeven over de basisbegrippen van Adverteren, maar ook hoe jij een advertentieselectie kunt gaan maken en wat hiervan de voor en nadelen zijn. Aan de hand van ACoS kun jij bekijken of één van je advertenties winstgevend is of juist niet. Hoe jij dit kunt onderzoeken, legt Ismail uitgebreid uit.

Het is ook mogelijk om je advertenties te gaan optimaliseren. Je verzamelt namelijk voldoende data. Hoe jij dit kunt doen aan de hand van de verzamelde data wordt ook uitgebreid verteld. Tot slot is er een korte samenvatting aanwezig over het behandelde onderwerp, namelijk adverteren.

Module 6 bestaat totaal uit de volgende lessen:

 • Wat houdt adverteren via Bol.com in?
 • Basisbegrippen van adverteren
 • Hoe maak je een advertentieselectie?
 • Hoe start je een campagne?
 • Uitleg van de basisbegrippen van een campagne
 • Wat is ACos en hoe werkt het?
 • Optimaliseren
 • Samenvatting
 • ACTIEBLOK-CHECKLIST

Module 7: Je Bol.com business verder optimaliseren

Deze module bestaat uit 14 lessen. Inmiddels begin je het spelletje, na verloop van tijd, steeds beter te begrijpen. Maar wat echt belangrijk is, is het algoritme erachter. Niet alle informatie kan natuurlijk naar buiten worden gebracht naar elk bedrijf. Maar het succesvol verkopen via Bol.com heeft wel een relatie met het algoritme. Er worden een aantal tips & tricks weggeven hoe jij goed kunt inspelen op het algoritme. Doe hier dan ook zeker je voordeel mee.

Hoe dan ook zal je in de toekomst te maken gaan krijgen met retouren. Wat kun je er nu als persoon aan doen om zo min mogelijk retouren te ontvangen? Er zijn hier een aantal handelingen voor opgesomd over hoe je het retourproces kunt optimaliseren.

Verder krijg je ook te maken met concurrenten. Je bent uiteraard niet de enige die start met het verkopen via Bol.com. Probeer je niet te veel bezig te houden met concurrentie, want iedereen doet het op zijn eigen manier. Wat je bijvoorbeeld wel kunt doen is anticiperen op anderen en het slimmer en tactischer aanpakken van de verkopen.

Tot slot komt er nog een stukje klantenservice aan bod. Dit is een belangrijk onderdeel van jouw online business. Ook hiervoor zijn templates meegeleverd, die je kunt hergebruiken.

Module 7 bestaat uit de volgende lessen:

 • Het algoritme begrijpen & erop inspelen
 • Koopblok
 • Eventuele retourreden verbeteren
 • Mobielgebruik
 • Private Labeling
 • Productvideo’s
 • Productdocumenten
 • Concurrenten
 • VolumeKorting
 • Tijdelijke prijsverlaging
 • Productfamilies
 • Franstalig België
 • Klantenservice voor Bol.com
 • ACTIEBLOK-CHECKLIST

Module 8: Slotmodule

Tot slot sluit Ismail de cursus af door middel van een afsluiting. Zo feliciteert hij jou onder andere met het afronden van de Bol.com cursus en wenst hij je succes met je eigen Bol.com onderneming. Mocht je toch nog tegen vragen of problemen aanlopen, dan heb je altijd de mogelijkheid om aan te sluiten tijdens de wekelijkse coachingcalls. Ook kun je jouw vraag stellen in de hechte Facebook Community.

 • Slotvideo

Cursus 4 van de E-Com Academy: Combinatietactiek

Dan zijn we aangekomen bij de laatste cursus van de E-Com Academy. Bij deze cursus wordt vooral ingegaan op het combineren van dropshipping en Bol.com. Deze cursus bevat 4 lessen. Hieronder schrijven we de module in het kort uit, zodat jij weet wat je kan verwachten.

Dropshipping & Bol.com combineren

In deze cursus gaan Thierry & Ismail jou vertellen hoe je het verkopen via Bol.com & dropshipping kunt gaan combineren. Hiervoor zijn namelijk twee verschillende methodes. In de eerste video krijg je deze 2 methodes te zien.

Vervolgens leer je hoe je de 2 verschillende verkoop tactieken kunt gaan combineren. Vanuit de E-Com Academy zijn ze namelijk in 2018 gestart met Dropshipping en daarna zijn ze gestart met het verkopen via Bol.com

Vanaf dat moment ga je 2 verdienmodellen combineren. Dit vergt wel mogelijke aanpassingen. Hoe je dit het beste kunt combineren wordt stap voor stap uitgelegd.

Jouw business kan zelfs zo hard gaan groeien, dat je op een gegeven moment moet gaan nadenken tot hoe ver je dit nog alleen aan kunt.
Er komen namelijk zoveel taken bij, dat deze taken beter gedelegeerd moeten gaan worden. Wat zijn de voordelen van het delegeren en ook vooral de nadelen? Zoals je ziet kom je voor een behoorlijke uitdaging te staan, waar je een duidelijk plan voor ogen moet hebben.

Je ontdekt hoe je het beste een team kunt gaan bouwen voor jouw online business.

Deze module bestaat uit totaal 4 lessen:

 • Introductieverhaal
 • Hoe combineer je dropshippen met bol.com & andersom?
 • Een team bouwen
 • Conclusie

Bonussen van de E-Com Academy

Binnen de E-Com Academy is er ook nog een bonus module toegevoegd. De bonus bestaat uit 2 modules van totaal 4 lessen. In de bonusmodule vind je nog een aantal video’s over het feit waar je allemaal mee te maken krijgt. Ook kun het verhaal van de 3 mannen van de E-Com Academy terug zien. Hoe zijn zij zo succesvol geworden? We beschrijven de bonussen even in het kort uit.

Waar krijg ik nu mee te maken?

Deze module bestaat uit 3 lessen. In deze waardevolle toevoeging kun je 3 video’s vinden over:

 • Klantenservice
 • Verantwoordelijkheid
 • BTW-aangifte & jaarlijkse belastingaangifte

Ons verhaal

Ter inspiratie kun je het verhaal van de drie mannen bekijken. Ze vertellen onder andere hoe zij zelf zijn begonnen en waar ze nu staan.

E-Books van de E-Com Academy

Tot slot vind je binnen de E-Com Academy nog 2 ebooks. Je kunt ze downloaden als pdf bestand. Ook deze e-books zullen wij in het kort beschrijven.

Euro papers

Dit e-book van Thierry Fijn bestaat uit 21 bladzijdes. In 2018 was hij gestart met zijn eigen eerste onderneming. Hij heeft helaas ook kostbare fouten gemaakt. Het doel van dit boek is dan ook, dat jij kan leren van zijn fouten. Voorkom dat jij dezelfde fouten maakt en hierdoor dus geld kunt besparen. Dit e-book vinden wij enorm waardevol om te lezen.

Verkopen via Bol.com en Dropshipping, een gouden combinatie

Dit e-book bestaat uit 87 bladzijdes. Thierry Fijn & Ismail Ta zijn de auteur van dit e-book. Je leest onder andere hoe je begint en groot wordt met dropshipping & Bol.com in Nederland & België en hoe je deze 2 elementen kan combineren voor een gigantische groei. Bovendien leer je het best bewaarde geheim van online verkopen. Dit e-book vinden wij ook heel waardevol om te lezen.

verkopen via bol.com & Dropshipping

Welke bonussen ontvang je gratis bij De E-Com Academy?

Wanneer je de E-Com Academy cursus koopt, dan zitten er een aantal bonussen in verweven. Deze bonussen kunnen je helpen om het maximale uit jezelf te halen. Wij zullen hieronder de gratis bonussen beschrijven, zodat jij weet wat je kunt verwachten.

Bonus 1: Toegang tot de hechte Community

Wanneer je besluit om de E-Com Academy cursus aan te schaffen, ontvang je toegang tot de hechte & exclusieve community. Iedereen die deze cursus aankoopt krijgt toegang tot deze community. Binnen deze community vind je gelijkgestemde mensen, die allemaal hetzelfde doel hebben, namelijk producten verkopen via dropshipping en/of Bol.com. Bovendien heb je de mogelijkheid om vragen te stellen aan medecursisten of aan Kevin, Thierry & Ismail zelf.

Bonus 2: Persoonlijke Coaching

Als jij tegen problemen aan loopt, dan heb je de mogelijkheid om persoonlijke coaching aan te vragen. Het team van de E-Com Academy kan bijvoorbeeld jouw webshop doorlopen of jouw advertenties controleren etc.

Bonus 3: Waardevolle Templates & Bestanden

Tijdens de gehele cursus heb je de mogelijkheid om documenten te downloaden. Zo zijn er bijvoorbeeld handige checklists aanwezig, waarmee je kunt controleren of je alle benodigde stappen hebt doorlopen. Denk hierbij ook aan templates en scripts die je kunt inzetten voor bijvoorbeeld de communicatie met leveranciers.

Voor wie is De E-Com Academy geschikt?

De E-Com Academy is geschikt voor iedereen die een eigen winstgevende e-commerce busnies/webshop wilt beginnen, maar niet goed weet waar je moet starten. Wanneer jij wilt dropshippen of verkopen via Bol.com, dan is de E-Com Academy geschikt voor jou. Wij vinden het ook super handig dat binnen deze cursus een combinatie techniek wordt uitgelegd. Zo kun je namelijk voor jezelf bepalen welke methode het beste bij jou past.

Wanneer je de kennis toepast die jou wordt aangereikt, beschikt over de juiste mindset en actie onderneemt, dan zul je merken dat deze methode bij jou gaat werken. Bovendien kun je altijd om advies vragen binnen de E-Com Academy community. Wil jij iets voor jezelf beginnen? Wil jij meer dan alleen in loondienst werken? En wil jij jouw eigen salaris bepalen? Dan is de E-Com Academy cursus geschikt voor jou.

Als jij de juiste mindset hebt en er echt voor gaat, dan kun je door middel van de E-Com Academy meer vrijheid voor jezelf creëren. De E-Com Academy cursus is vooral geschikt voor beginners, maar voor de gevorderden kun je de cursus ook prima volgen. Wanneer jij nog weinig kennis hebt, kun je stap voor stap de training doorlopen. Als jij al meer gevorderd bent, dan kun jij meer inzichten creëren en de combinatie techniek toepassen. Mogelijk zullen deze strategieën bijdragen aan een grotere portefeuille.

Doordat de trainingen zijn opgenomen, kun jij zelf bepalen hoe jij jouw tijd indeelt. Bovendien kun je de lessen op elk apparaat volgen, waar en wanneer jij dus maar wilt. Als jij behoefte hebt aan meer herhaling, dan kun jij de lessen oneindig terug kijken. Je krijgt toegang tot de E-Com Academy cursus en Community.

Wil jij jouw eigen succes bepalen en investeren in jezelf en de toekomst? Wil jij dropshippen, verkopen via Bol.com of de combinatietechniek toepassen? Dan is de E-com Academy cursus geschikt voor jou.

Wat vinden wij goed aan De E-Com Academy cursus?

Nadat wij de E-Com Academy cursus volledig hebben gevolgd, zijn ons een aantal positieve punten opgevallen. Wij hebben al een basiskennis opgebouwd over dropshipping, maar nog niet over het verkopen via Bol.com. De E-Com Academy cursus heeft ervoor gezorgd dat wij onze kennis hierover hebben kunnen verbreden.

De mannen helpen jou stap voor stap hoe jij je eigen winstgevende webshop kunt opbouwen. Bovendien geven de mannen enorm veel tips en tricks weg, die zij uit eigen ervaringen hebben mee gemaakt. Ze zorgen ervoor dat jij alle informatie krijgt, die jij nodig hebt om een succesvolle en winstgevende webshop op te bouwen.

Wij hebben onze goede punten voor jou op een rijtje gezet:

✅ Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je aan de slag moet gaan en wat de beste strategieën zijn.

✅ De mannen van de E-Com Academy cursus delen hun kennis en ervaringen met jou. Op basis van deze informatie hopen zij dat je de strategieën toepast. Met deze 3 mannen heb je dus eigenlijk 3 experts in huis, met elk hun eigen vak gebied. Kevin op het gebied van mindset, Thierry op het gebied van dropshipping en Ismail op het gebied van verkopen via Bol.com. Ze vullen elkaar perfect aan.

✅ Geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Ze geven als tip om als beginner te kiezen voor 1 methode. Wanneer je wat gevorderd bent, dan adviseren ze om de combinatie techniek toe te passen. Dit wordt allemaal stap voor stap uitgelegd binnen de cursus.

✅ De prijs/kwaliteit verhouding is naar onze mening ook goed vastgesteld. Als je er echt voor wilt gaan en de stappen goed doorloopt, dan zul je hoogst waarschijnlijk de cursus snel terug verdienen.

✅ Wanneer je de E-Com Academy cursus koopt, dan ontvang je ook nog eens toegang tot de waardevolle bonussen. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke coaching. Je zal vast tegen dingen aan gaan lopen, dus dat is het fijn als je een persoonlijke coach achter de hand hebt. Bovendien kan de E-Com Academy community ervoor zorgen om je naar een hoger niveau te tillen. Je staat er dus zeker niet alleen voor.

Wat vinden wij minder goed aan De E-Com Academy cursus?

Helaas zien wij ook weleens minder goede punten aan een product of punten waar je rekening mee moet houden. Het verschilt natuurlijk per persoon. In het geval van de E-Com Academy zijn wij niet echt grote min punten tegen gekomen, maar wel punten waar je rekening mee moet houden als je aan deze cursus begint.

De punten die ons zijn opgevallen hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

❌ Wanneer je aan deze cursus wilt beginnen, moet je zorgen voor enorm veel discipline en doorzettingsvermogen. Het komt allemaal niet vanzelf aanwaaien, dus je moet ook de juiste mindset hebben. Gelukkig kun je dit allemaal leren binnen deze cursus.

❌ Het is geen get-rich-quick methode. Bovendien moet je er eerst zelf in investeren, voordat je er uiteindelijk profijt van kan hebben.
Bij de ene persoon zal dit overigens wel sneller gaan, dan bij de andere persoon. Welke winstgevende producten je het beste kunt gebruiken, wordt binnen de cursus uitgebreid besproken. Op de langere termijn kun je zelfs leven in vrijheid, je moet er alleen wel eerst iets voor doen.

❌ Je krijgt geen levenslang toegang tot de E-Com Academy. Je betaalt namelijk per jaar. Uiteraard kan je dit elk jaar weer opnieuw aanschaffen. Als jij weet hoe het spelletje in elkaar zit, dan hoef je dit natuurlijk niet meer te doen.

❌ Je hebt een start budget nodig als je wilt beginnen met dropshipping of verkopen via Bol.com. Voor dropshippen zullen de kosten ongeveer 350 euro zijn en voor verkopen via Bol.com is dat ongeveer 250 euro. Deze kosten zijn de basiskosten die je bijvoorbeeld nodig hebt voor jouw domeinnaam, KVK inschrijving, Shopify membership, producten inkopen en eventueel Facebook advertenties.

Wat zijn de kosten van De E-Com Academy cursus?

De prijs van De E-Com Academy cursus bedraagt 597 euro per jaar. Dit is inclusief alle bovengenoemde bonussen.

Je hebt 3 betalingsmogelijkheden tot je beschikking namelijk:

 • Eenmalig 597 euro
 • 197 euro per kwartaal
 • 97 euro per maand

Bovendien krijg je kosteloos toegang tot de besloten Facebook community van De E-Com Academy. Hierin vind je “like-minded” mensen, die allemaal een passie hebben voor e-commerce. Je bent niet verplicht om na één jaar te gaan verlengen. Als jij na 1 jaar over de juiste kennis beschikt en de video’s niet meer nodig hebt, dan kun je het zonder enig probleem opzeggen.

Tip: Omdat je een eigen bedrijf gaat starten, kun je nog eens 21% BTW terug vragen. Dit scheelt al snel 125 euro op het totaal bedrag van 597 euro.

14 dagen-niet-goed-geld-terug-garantie
Als de cursus niet aan jouw verwachtingen voldoet, dan heb je de mogelijkheid om binnen 14 dagen jouw geld terug te vragen.

De E-Com Academy cursus kopen?

Wanneer jij aan de slag wilt gaan met e-commerce dan raden wij het zeker aan om met deze cursus te starten. De drie jongens van de E-Com Academy delen erg veel informatie en praktische tips.

Wij vinden het erg positief dat de cursus niet onnodig langdradig is gemaakt. Alle informatie die je nodig hebt om een succesvolle dropshipping of Bol.com business te starten is in onze ogen aanwezig.

Bovendien is het erg uniek dat een cursus meerdere methodes aanbiedt, die je ook nog eens kunt combineren. De prijs zal binnenkort stijgen, dus wees er snel bij.

Alternatieve cursussen voor dropshipping en verkopen via Bol.com

Er zijn natuurlijk meerder cursussen op de markt, die jouw kunnen helpen bij dropshipping of verkopen via Bol.com. Wij hebben deze verschillende cursussen voor jou op een rijtje gezet, zodat jij uiteindelijk zelf een keuze kan maken.

Dropship Academy

Wij hebben de Dropship Academy 3.0 van Joshua Kaats gevolgd. Dit is een enorme uitgebreide cursus. Je gaat bij deze cursus alle basis leren over het dropshippen met Aziatische leveranciers. De voordelen die hieraan vast zitten is dat je de producten die je verkoopt een stuk lager zijn, waardoor mensen het sneller kopen. De winstmarge ligt wel lager omdat je meer van je producten moet verkopen. Wil jij een gratis webinar volgen over de Dropship Academy om te zien of dit bij jou past? Ga Direct Naar de Gratis Dropship Academy Webinar.

Wij hebben ook een uitgebreide review geschreven over de Dropship Academy. Deze review is zeer uitgebreid, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Lees hier onze Dropship Academy Review.

High Ticket Dropshipping

Wij hebben de High Ticket Dropshipping van Joshua Kaats gevolgd. Bij de High Ticket Dropshipping ga je aan de slag met het dropshippen van vooral Europese en Nederlandse leveranciers. De voordelen die hieraan vast zitten is dat de winstmarges hierbij hoger liggen, er snellere levertijden zijn en dat de producten hogere verkoop kosten hebben. Wil jij een gratis webinar volgen over de High Ticket Dropship Academy? Ga Direct Naar De Gratis High Ticket Webinar.

Wij hebben ook een uitgebreide review geschreven over de High Ticket Dropship Academy. Deze dropshipping cursus is enorm uitgebreid. Lees hier onze High Ticket Dropship Academy Review

Bol Masterclass

Bij de Bol Masterclass cursus van Jia Ruan, leer je producten verkopen via Bol.com. In deze uitgebreide cursus ga je stap voor stap leren hoe je een winstgevende e-commerce business kunt opzetten. Wil jij meer weten over de Bol Masterclass? Ga Direct Naar De Gratis Bol Masterclass Webinar.

E-Com Academy Ervaringen

Wij zijn even op zoek gegaan naar de E-Com Academy ervaringen van anderen. Het is natuurlijk wel fijn om te weten of de anderen net zo positief over deze cursus zijn, als wij dit zijn.

Aangezien deze cursus behoorlijk nieuw is, zijn er nog vrij weinig ervaringen te vinden. Wel staan er ervaringen op de verkooppagina zelf. Deze ervaringen zijn over het algemeen positief.

Wij zijn in elk geval ook erg tevreden over de E-Com Academy cursus. De oprichters van deze e-commerce cursus hebben allemaal hun eigen specialiteit en hun eigen ervaringen. Stap voor stap leggen zij uit hoe je een succesvolle en winstgevende webshop kunt opbouwen.

Eindoordeel van onze E-Com Academy Review

Nadat wij de E-Com Academy cursus hebben gevolgd, zijn wij erg enthousiast over deze cursus. Je kunt zien dat de mannen enorm veel tijd hebben gestopt in het maken van deze e-commerce cursus. Zij willen alle informatie zo goed mogelijk overbrengen naar jou, zodat jij ook een succesvolle en winstgevende business kan opzetten.

Bovendien krijg je te maken met 3 verschillende experts, die allemaal hun eigen specialiteit hebben. Je kunt leren hoe je de juiste mindset kunt creëren, hoe je je eigen dropship business kan starten en hoe je producten kunt verkopen via Bol.com. Dit zorgt ervoor dat de E-Com Academy cursus compleet is.

Naar onze mening wordt met alles rekening gehouden. Zo leer je niet alleen waar en hoe je moet beginnen, maar je leert ook hoe je het zit met bijvoorbeeld de belasting en administratie. Overal ter wereld kun jij geld verdienen, waar en wanneer jij maar wilt.

Het is wel heel belangrijk dat jij beschikt over een sterke discipline en doorzettingsvermogen. Het komt allemaal niet vanzelf aanwaaien natuurlijk. Wanneer jij nog geen ervaring hebt, dan ga je leren hoe je een winstgevende en succesvolle business kunt opstarten. Bovendien leer je wat de winnende producten zijn, waar je het meeste geld mee kunt verdienen.

Wanneer jij dit allemaal goed onder de knie hebt, dan kun je zelfs opschalen en ervoor zorgen dat jij kunt leven in een leven vol vrijheid.
Alles kun je namelijk automatiseren. Hoe dit allemaal werkt, leer je stap voor stap in de E-Com Academy cursus. Het doel van deze cursus is om zoveel mogelijk mensen te helpen om financieel vrij te worden, zodat ze hun beste leven kunnen leven.

Wil jij starten met een winstgevende webshop via dropshipping, verkopen via Bol.com of de combinatietechniek? Dan raden wij de E-Com Academy cursus zeker aan.

Veelgestelde vragen

Wij hebben voor jou de veelgestelde vragen over de E-Com Academy cursus op een rijtje gezet

Hoeveel kost de E-Com Academy cursus?

Deze cursus kost 597 euro per jaar. Je hebt ook eventueel de mogelijkheid om in termijnen te betalen.
Je betaalt 197 euro per kwartaal of 97 euro per maand.
Tip: Je kunt 21% btw terug vragen, vanwege zakelijke kosten.

Welke gratis bonussen krijg je als je de E-Com Academy cursus wilt kopen?

Er zijn een aantal bonussen die je gratis krijgt als je de E-Com Academy cursus koopt. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.
– Persoonlijke coaching
– Exclusieve community
– Mindset cursus
– Exclusieve meet-ups en uitnodigingen
– Waardevolle Templates & Bestanden

Hoeveel start budget heb je nodig als je wilt dropshippen of verkopen via Bol.com?

Voor dropshippen heb je ongeveer 350 euro nodig en voor verkopen via Bol.com is dat ongeveer 250 euro. Deze kosten zijn de basiskosten die je bijvoorbeeld nodig hebt voor jouw domeinnaam, KVK inschrijving, Shopify membership, producten inkopen en eventueel Facebook advertenties.

E-Com Academy cursus

€597 ,-
4.65

Kwaliteit

4.5/5

Gebruiksvriendelijk

4.5/5

Support

4.5/5

Prijs

5.0/5

Pluspunten

 • 3 experts, die jou kunnen helpen op hun eigen vakgebied
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Toegang tot de waardevolle bonussen
 • Geschikt voor beginners, maar gevorderden kunnen ook nieuwe inzichten krijgen
 • Stap voor stap uitleg om een succesvolle en winstgevende e-commerce op te zetten

Minpunten

 • Veel discipline en doorzettingsvermogen nodig
 • Start budget nodig van ongeveer 250 a 350 euro
 • Geen levenslang toegang, maar per jaar
 • Geen snel geld verdienen methode

Plaats een reactie